Docu ‘Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV’ toont hoe het er bij Nickelodeon écht aan toe ging

Gisteren verscheen er een trailer van een opvallende nieuwe documentaire. Het gaat om Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV. Die documentaire zal het reilen en zeilen achter de schermen bij Nickelodeon uit de doeken doen en daarbij is er een (niet zo positieve) hoofdrol weggelegd voor tv-maker Dan Schneider.

Zender Investigation Discovery komt volgende maand met een interessante documentaire over jeugdtelevisie. Ze vertelt namelijk het verhaal van zender Nickelodeon en al de succesvolle tv-series die de kijker van 2004 tot 2013. Maar vooral over de donkere pagina die daarbij hoort.

Dan Schneider

Maker Dan Schneider is zonder twijfel verantwoordelijk voor de meeste successeries die zender Nickelodeon ooit gekend heeft. Denk maar aan iCarly, Drake and Josh, Zoey 101, enzovoort. Maar toch zette de zender de samenwerking met Schneider al in 2018 stop. Daar werd op dat moment niet veel uitleg over gegeven, maar later kwam er toch heel wat aan het licht.

De bal ging aan het rollen toen actrice Jennette McCurdy (iCarly) het in haar memoires over de toxische werksituatie op de set van Schneider had. Daarna verscheen de ene beschuldiging na de andere over manipulatie, seksisme en grensoverschrijdend gedrag. Maar de meest extreme daarbij waren de beschuldigingen van pedofilie en misbruik. Die werden verder onderzocht en uiteindelijk ook in een onthullende documentaire gegoten.

Trailer

In een eerste trailer krijgen we alvast heel wat beelden te zien van de verschillende reeksen die Schneider maakte. Daarbij komen er mensen aan het woord die enkele jaren geleden meespeelden in een van de projecten, maar ook ex-werknemers en ouders van jonge acteurs doen hun verhaal. Zij hebben het over de sfeer op set, de manipulaties en de publieke geheimen.

Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV zal op 17 en 18 maart in twee delen verschijnen op de zender Investigation Discovery. Die zender is ook bij ons beschikbaar, maar hoe de Amerikaanse uitzendtijd zich zal vertalen naar die in België, is nog niet duidelijk.

Bekijk de trailer van Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV hier:

Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV is op 17 en 18 maart in twee delen te zien op Investigation Discovery (Kanaal 40 op Telenet TV)

Meer
Lees meer...