Nickelodeon zet de samenwerking stop met de bedenker van ‘iCarly’ en ‘Drake & Josh’

Dan Schneider, die naam zegt je misschien niet veel, maar hij is de maker van enkele van Nickelodeons bekendste series. Nu zet Nickelodeon de samenwerking met hem en zijn productiehuis, ‘Schneider’s Bakery’ stop. En daar zijn verschillende redenen voor.    

Maandag kondigde Nickelodeon aan dat ze de samenwerking met Dan Schneider stopzetten. Hij produceerde enkele van Nickelodeons bekendste series zoals iCarly, Drake & Josh, Victorious en Zoey 101. “Na verschillende gesprekken over toekomstmogelijkheden, hebben Nickelodeon en creatieve partner Dan Schneider/Schneider’s Bakery beslist om het lopende contract niet te verlengen,” zegt Nickelodeon in zijn statement.

Reden

Maar aan het succes hangt ook een donker kantje. Al jaren wordt hij verdacht van het niet juist behandelen van enkele van de jongere sterren uit zijn series. Ook de tweet waarin een foto van de tenen van één de jonge actrices te zien was, deed bij heel wat mensen de wenkbrauwen fronsen. Andere problemen waren het grote budget en de lange draaidagen die hij nodig had. Het was ook geen geheim dat hij een zeer opvliegend karakter heeft.

Dat werd duidelijk toen er onlangs beslist werd om Schneiders laatste serie, Game Shakers, na drie seizoenen stop te zetten. Dit was ook de aanleiding om de samenwerking stop te zetten.

Actrices

Schneider was de afgelopen jaren de top bedenker van Nickelodeons tv-series. Hij wordt ook gezien als de ontdekker van een aantal jonge actrices zoals Ariana Grande en Victoria Justice (Victorious), Jamie Lynn Spears (Zoey 101) en Amanda Bynes (The Amanda Show), zij waren de hoofdrolspeelsters in enkele van zijn bekendste series.

Getty Images
Meer
Lees meer...