Ralf Mackenbach brengt ‘Click Clack’ nog één keer live voor 20ste verjaardag Junior Eurovisiesongfestival

Meer dan 13 jaar na zijn deelname aan het Junior Eurovisiesongfestival, heeft de Nederlandse zanger zijn hit Click Clack nog eens gezongen. Dat deed hij tijdens de editie van dit jaar in Armenië, waar het festival zijn twintigste verjaardag vierde. Om dat te eren, traden enkele ex-winnaars nog één keer op.

Ons land doet al een tijdje niet meer mee met het Junior Eurovisiesongfestival, maar dat neemt niet weg dat we fijne herinneringen hebben aan vroeger. Eén van de meest memorabele edities was zonder twijfel die van 2009, waar onze Laura Omloop vierde werd. Maar tijdens die editie kwam ook Nederland met een geniale inzending: Ralf Mackenbach en zijn tapschoenen. En die zijn we nog steeds niet vergeten.

Junior Eurosong

Al sinds 2003 wordt er naast een groot Eurovisiesongfestival ook een Junior Eurovisiesongfestival georganiseerd. Daarbij is het concept hetzelfde, alleen moeten de deelnemers jonger zijn dan 16 jaar. Al van aan het begin deed ook ons land mee aan het grote toernooi. De eerste inzending ooit waren de jongens van X!nk. Daarna volgden nog onder andere Thor, Oliver, Laura Omloop en Jill & Lauren.

Maar in 2012 besliste ons land om niet langer deel te nemen aan het grote festival. Uiteindelijk werd Abracadabra van Fabian onze laatste inzending ooit. Onze meest succesvolle inzending was die van 2009, waar ook ons buurland het fantastisch deed.

Click Clack

Tijdens de editie van 2009 in het Oekraïense Kiev werd onze inzending, Laura Omloop met Zo Verliefd, knap vierde met 113 punten. Op plaats 2 en 3 stonden Armenië en Rusland met elk 116 punten en op de eerste plaats stond de Nederlandse Ralf Mackenbach met 121 punten.

Hij overtuigde Europa met zijn oorwurm Click Clack en is tot vandaag een van de bekendste inzendingen van Nederland ooit. Na zijn deelname was hij nog een tijdje te zien in de media en in verschillende programma’s, maar uiteindelijk doctoreerde hij in de kernfusie.

Toch was Ralf afgelopen weekend nog één keer te zien tijdens het meest recente Junior Eurovisiesongfestival in Armenië. Daar kwamen verschillende oud-winnaars samen in één act om er de aanstaande twintigste verjaardag van het festival te vieren. Dat deed Mackenbach met zijn bekende dansmoves én zijn blauw-wit gestreept vestje.

Bekijk de performance van Ralf Mackenbach in 2022 hier:

@gunnarsennll Click clack 13 jaar later! #eurovision #clickclack #junioreurovision #ralfmackenbach #foryou #forjou #viral #juniorsongfestival ♬ origineel geluid – Gunnarsennll

(Her)bekijk de originele Click Clack uit 2009 hier:

Meer
Lees meer...