XINK kondigt nog twee extra concerten aan

XINK heeft nog eens twee concerten toegevoegd. Vandaag gingen de tickets voor het reünieconcert van XINK in voorverkoop. Al na 10 minuten waren alle tickets voor het originele concert de deur uit. Daarom kondigde de groep al snel een tweede concert aan, maar ook daarvoor waren de tickets al snel uitverkocht. Daarom komen er nu nog twee extra concerten.

Vorige week kondigde XINK, die we in 2003 leerden kennen, een grote comeback aan. Bijna 20 jaar nadat we de groep leerden kennen in Eurosong For Kids zijn ze duidelijk nog steeds razend populair. Zo bleek het ene aangekondigde concert veel te weinig voor de hoeveelheid fans.

X!NK

XINK, toen nog X!NK, nam in 2003 deel aan de preselecties voor het Junior Eurovisiesongfestival met het nummer De Vriendschapsband. De groep bestond uit de twee broers Jonas (14) en Niels Meukens (12) en de broers Thomas (12) en Philip Valkiers (10). De groep groeide al snel uit tot de publieksfavoriet en mocht uiteindelijk de Belgische eer verdedigen tijdens de eerste editie van het Junior Eurovisiesongfestival in Kopenhagen in Denemarken. Daar eindigden ze op de zesde plaats. 

Het werd het begin van een succesvolle carrière voor het viertal. In de jaren na hun deelname aan het Junior Eurovisiesongfestival scoorden ze zo nog hits met Laat me vrijDenk Aan Mij en De Andere Kant. In 2009 gaf X!NK z’n laatste optreden. Het werd een thuismatch in het Kempense Grobbendonk. Daarna bleef het viertal wel actief in de muziekwereld. 

Van Psycho 44 tot Equal Idiots en Warhola

Vanaf 2009 gingen de leden van XINK elk hun eigen weg. Jonaswerd zo tourmanager van verschillende bands en was de zanger van de bands Get Off My Shoes en The Waiting Game. In 2020 startte hij z’n soloproject Wonderzeeër en vanaf 2022 is hij gitarist bij de partycoverband The Juliets. In 2021 verwelkomde hij zijn eerste kindje, een zoontje met de naam Gust

Jonas’ broer Niels drumde sinds 2009 bij Warhola (de band van Oliver van Eurosong for Kids), CRACKUPS, School is Cool, Double Veterans, Multani, Psycho 44 en Shy Dog. Bij CRACKUPS en Double Veterans speelde Niels opnieuw samen met XINK-gitarist Thomas Valkiers. Thomas was de afgelopen jaren ook actief als producer en maakte zo muziek voor onder andere Equal Idiots, The Haunted Youth, Newmoon, High Hi en Psycho 44. Bassist Philip Valkiers koos ervoor om zich op zijn studies te richten na XINK. 

Vier concerten

Tijdens het ‘Throwback Thursday in het Sportpladijs’-concert voor 20 jaar Ketnet in 2017 was XINK-frontman Jonas aanwezig om nog eens De Vriendschapsband live te brengen voor duizenden nostalgische fans. En dat moment moet hem bijgebleven zijn, want nu komt hij terug met de hele band. Al zijn ze nu wel enkele centimeters groter en een paar potten gel en een uitroepteken lichter. 

Vorige week werd enkel het reünieconcert op donderdag 23 februari 2023 aangekondigd. Maar toen de tickets vanmorgen in voorverkoop gingen, waren ze al na 10 minuten uitverkocht. Daarom werd er al meteen een tweede concert aangekondigd, op vrijdag 24 februari 2023, maar ook dat was in minder dan anderhalf uur uitverkocht. Wie nu al twee keer naast tickets greep, krijgt nu nog een kans, want XINK heeft nog eens twee extra concerten aangekondigd. Deze staan een maand later gepland, op donderdag 23 maart 2023 en maandag 27 maart 2023.

Tickets voor deze twee nieuwe concerten gaan morgen, dinsdag 25 oktober 2022, om 10 uur in voorverkoop via de website van Ancienne Belgique.

Bekijk hier de aankondiging van de twee extra concerten:

Meer
Lees meer...