XINK kondigt comeback aan! Optreden in AB in februari

XINK, nu zonder uitroepteken als ‘I’, komt terug. De Nederlandstalige rockers die in 2003 ons land vertegenwoordigden op de eerste editie van het Junior Eurovisiesongfestival, komen 20 jaar later met een reünieoptreden.

De band gaat nooit stuk! XINK, die we in 2003 leerden kennen, komt terug. In 2003 waren de leden nog 10 tot 14 jaar oud en mochten ze nog niet in alle attracties in een pretpark. Maar nu komen ze dus als volwassen mannen terug met een optreden in de Ancienne Belgique in Brussel.  

X!NK

XINK, toen nog X!NK, nam in 2003 deel aan de preselecties voor het Junior Eurovisiesongfestival met het nummer De Vriendschapsband. De groep bestond uit de twee broers Jonas (14) en Niels Meukens (12) en de broers Thomas (12) en Philip Valkiers (10). De groep groeide al snel uit tot de publieksfavoriet en mocht uiteindelijk de Belgische eer verdedigen tijdens de eerste editie van het Junior Eurovisiesongfestival in Kopenhagen in Denemarken. Daar eindigden ze op de zesde plaats.

Het werd het begin van een succesvolle carrière voor het viertal. In de jaren na hun deelname aan het Junior Eurovisiesongfestival scoorden ze zo nog hits met Laat me vrij, Denk Aan Mij en De Andere Kant. In 2009 gaf XINK z’n laatste optreden. Het werd een thuismatch in het Kempense Grobbendonk. Daarna bleef het viertal wel actief in de muziekwereld.

Van Psycho 44 tot Equal Idiots en Warhola

Vanaf 2009 gingen de leden van XINK elk hun eigen weg. Jonas werd zo tourmanager van verschillende bands en was de zanger van de bands Get Off My Shoes en The Waiting Game. In 2020 startte hij z’n soloproject Wonderzeeër en vanaf 2022 is hij gitarist bij de partycoverband The Juliets. In 2021 verwelkomde hij zijn eerste kindje, een zoontje met de naam Gust.

Jonas’ broer Niels drumde sinds 2009 bij Warhola (de band van Oliver van Eurosong for Kids), CRACKUPS, School is Cool, Double Veterans, Multani, Psycho 44 en Shy Dog. Bij CRACKUPS en Double Veterans speelde Niels opnieuw samen met XINK-gitarist Thomas Valkiers. Thomas was de afgelopen jaren ook actief als producer en maakte zo muziek voor onder andere Equal Idiots, The Haunted Youth, Newmoon, High Hi en Psycho 44. Bassist Philip Valkiers koos ervoor om zich op zijn studies te richten na XINK.

Reünieconcert

Tijdens het ‘Throwback Thursday in het Sportpladijs’-concert voor 20 jaar Ketnet in 2017 was XINK-frontman Jonas aanwezig om nog eens De Vriendschapsband live te brengen voor duizenden nostalgische fans. En dat moment moet hem bijgebleven zijn, want nu komt hij terug met de hele band.

Op 23 februari 2023 zal XINK optreden in de Ancienne Belgique in Brussel. Ze doen dat niet enkel zonder piekjes, maar dus ook zonder uitroepteken. “We willen het iets volwassener aanpakken”, sprak de groep daarover bij Studio Brussel. Tickets voor dat concert gaan op maandag 24 oktober om 10 uur in voorverkoop via de website van Live Nation.

Bekijk hier de aankondiging van het concert:

Meer
Lees meer...