Comebackconcert XINK in 10 minuten uitverkocht: Ook extra show al meteen volzet

XINK komt terug en dat zullen we geweten hebben. De band die nooit stukgaat kondigde vorige week een concert aan in de Ancienne Belgique in Brussel. Dat concert verkocht meteen uit, waarna er een tweede show werd toegevoegd, maar ook daarvoor waren de tickets in anderhalf uur allemaal de deur uit.

Vorige week kondigde XINK, die we in 2003 leerden kennen, een grote comeback aan. En daar was duidelijk veel interesse in. Want de tickets voor de show op donderdag 23 februari waren in amper 10 minuten de deur uit. De groep kondigde daarom meteen ook een tweede show aan, maar ook die was al snel uitverkocht.

X!NK

XINK, toen nog X!NK, nam in 2003 deel aan de preselecties voor het Junior Eurovisiesongfestival met het nummer De Vriendschapsband. De groep bestond uit de twee broers Jonas (14) en Niels Meukens (12) en de broers Thomas (12) en Philip Valkiers (10). De groep groeide al snel uit tot de publieksfavoriet en mocht uiteindelijk de Belgische eer verdedigen tijdens de eerste editie van het Junior Eurovisiesongfestival in Kopenhagen in Denemarken. Daar eindigden ze op de zesde plaats. 

Het werd het begin van een succesvolle carrière voor het viertal. In de jaren na hun deelname aan het Junior Eurovisiesongfestival scoorden ze zo nog hits met Laat me vrijDenk Aan Mij en De Andere Kant. In 2009 gaf X!NK z’n laatste optreden. Het werd een thuismatch in het Kempense Grobbendonk. Daarna bleef het viertal wel actief in de muziekwereld. 

Van Psycho 44 tot Equal Idiots en Warhola

Vanaf 2009 gingen de leden van XINK elk hun eigen weg. Jonas werd zo tourmanager van verschillende bands en was de zanger van de bands Get Off My Shoes en The Waiting Game. In 2020 startte hij z’n soloproject Wonderzeeër en vanaf 2022 is hij gitarist bij de partycoverband The Juliets. In 2021 verwelkomde hij zijn eerste kindje, een zoontje met de naam Gust

Jonas’ broer Niels drumde sinds 2009 bij Warhola (de band van Oliver van Eurosong for Kids), CRACKUPS, School is Cool, Double Veterans, Multani, Psycho 44 en Shy Dog. Bij CRACKUPS en Double Veterans speelde Niels opnieuw samen met XINK-gitarist Thomas Valkiers. Thomas was de afgelopen jaren ook actief als producer en maakte zo muziek voor onder andere Equal Idiots, The Haunted Youth, Newmoon, High Hi en Psycho 44. Bassist Philip Valkiers koos ervoor om zich op zijn studies te richten na XINK. 

Reünieconcerten

Tijdens het ‘Throwback Thursday in het Sportpladijs’-concert voor 20 jaar Ketnet in 2017 was XINK-frontman Jonas aanwezig om nog eens De Vriendschapsband live te brengen voor duizenden nostalgische fans. En dat moment moet hem bijgebleven zijn, want nu komt hij terug met de hele band. Al zijn ze nu wel enkele centimeters groter en een paar potten gel en een uitroepteken lichter.

Vorige week werd enkel het reünieconcert op donderdag 23 februari 2023 aangekondigd. Maar de tickets waren in amper 10 minuten uitverkocht, waardoor de groep meteen een tweede concert aankondigde. Dat zal doorgaan één dag later op vrijdag 24 februari 2023. Maar ook daarvoor waren de tickets in minder dan anderhalf uur de deur uit.

Meer
Lees meer...