Rampenfilm ‘Twisters’ is op weg naar groot succes in de bioscoop

Wie dacht dat het een rustige zomer in de bioscoop zou worden, is er aan voor de moeite. Naast de release van Deadpool & Wolverine deze week is er ook de rampenfilm Twisters met onder andere Daisy Edgar-Jones en Glen Powell in de hoofdrol. De film is ondertussen een week te zien en is goed op weg om een nieuwe blockbuster te worden.

Een jaar na Barbie en Oppenheimer zijn er opnieuw heel wat populaire films te zien in de bioscoop. De grootste verrassing daarbij is misschien wel de film Twisters. Daar was voor de release niet heel veel om te doen, maar een week nadat de film in de bioscoop verscheen is hij toch gigantisch populair. In de Verenigde staten kon Twisters zelfs op het grootste openingsweekend voor een rampenfilm ooit rekenen.

Twisters

Twisters is een rampenfilm en een vervolg op de populaire film Twister uit 1996. De originele Twister volgde het verhaal van stormjagers die de gevaarlijke missie aangingen om tornado’s te bestuderen met behulp van geavanceerde technologieën, om zo betere waarschuwingssystemen te ontwikkelen.

Ook de nieuwe film volgt zo’n trio stormjagers. Kate Cooper (Daisy Edgar-Jones) bestudeert stormpatronen in New York, maar voor een nieuw volgsysteem trekt ze naar Oklahoma. Daar leert ze influencer Tyler Owens (Glen Powell) kennen. Hij vindt het fijn om zijn avonturen op sociale media te posten, maar als de stormen heviger beginnen worden, is daar nog maar weinig tijd voor.

Gigantisch succes

Naast Daisy Edgar-Jones (Normal People) en Glen Powell (Top Gun: Maverick) zijn ook Anthony Ramos (In The Heights), Kiernan Shipka (Chilling Adventures of Sabrina), David Corenswet (Hollywood) en Maura Tierney (Beautiful Boy) nog te zien.

Die topcast en de inhoud van het verhaal zorgden er alvast voor dat de rampenfilm in zijn eerste weekend al 123 miljoen dollar (113 miljoen euro) ophaalde aan de wereldwijde box office. Maar liefst 80,5 miljoen dollar (74 miljoen euro) komt uit de Verenigde Staten. Ook in het Verenigd Koninkrijk doet de film het goed met 5,5 miljoen dollar (5 miljoen euro). Belgische cijfers zijn er nog niet.

Bekijk de trailer van Twisters hier:

Meer
Lees meer...