‘Twisters’: Rampenfilm met Daisy Edgar-Jones, Glen Powell en Anthony Ramos krijgt nieuwe trailer

De aankomende rampenfilm Twisters heeft een nieuwe trailer gekregen. Het gaat om een remake van de cultklassieker uit 1996, maar met een nieuwe cast. De hoofdrollen worden vertolkt door Daisy Edgar-Jones, Glen Powell en Anthony Ramos. De nieuwe trailer belooft alvast heel wat spectaculaire scènes.

In 1996 was een van de kaskrakers in de bioscoop de rampenfilm Twister, geregisseerd door de Nederlandse filmmaker Jan de Bont. Deze film bracht destijds bijna 500 miljoen dollar (464 miljoen euro) op en groeide uit tot een echte cultfavoriet. Twister ontving ook twee Oscarnominaties.

Hoewel er aanvankelijk veel mensen hoopten op een vervolg, kwam dat er nooit. Iets meer dan een jaar geleden kwam er dan ineens verrassend nieuws dat er nu toch plannen waren over een sequel op Twister. Die kreeg de naam Twisters en wordt officieel niet gezien als een vervolg op zijn bijna gelijknamige voorganger.

Lee Isaac Chung

Regisseur van dienst is verrassend Lee Isaac Chung. Hij maakte in 2020 naam met de film Minari, die op zijn eigen leven is gebaseerd. Die film leverde hem twee Oscarnominaties op. Met Twisters krijgt Chung nu voor het eerst de kans om een echte blockbuster te maken.

In Twisters keren geen personages terug uit de eerste film. De hoofdrollen zijn deze keer voor Daisy Edgar-Jones (Normal People) Kate Cooper, Glen Powell (Anyone but You) als Tyler Owens en Anthony Ramos (A Star Is Bron) als Javi.

Bekijk hier de trailer van Twisters:

Twisters is te bekijken in de cinema vanaf 17 juli.

Meer
Lees meer...