Rapper Tory Lanez veroordeeld tot 10 jaar cel voor schieten op Megan Thee Stallion

Rapper Tory Lanez kent zijn straf voor het schietincident met Megan Thee Stallion uit 2020. Lanez schoot toen op de voeten van de zangeres, waarbij ze gewond raakte. In december 2022 oordeelde de rechter al dat Lanez schuldig was, maar nu is er ook een uitspraak over de strafmaat.

De Canadese rapper Tory Lanez heeft een celstraf van 10 jaar gekregen voor de schietpartij waarbij hij zangeres Megan Thee Stallion verwondde in 2020.

Schietincident

De feiten dateren van 12 juli 2020. Nadat Megan Thee Stallion, Tory Lanez en de manager van Lanez een feestje bij Kylie Jenner verlieten kwam het tot een woordenwisseling tussen Megan Thee Stallion en Tory Lanez. Daarbij trok de rapper uiteindelijk zijn wapen en schoot hij op de voeten van de zangeres. Megan moest overgebracht worden naar het ziekenhuis om de kogels uit haar voeten te halen.

In december 2022 oordeelde de rechter al dat Tony Lanez schuldig was aan drie feiten: aanval met een semiautomatisch vuurwapen, het bezit van een geladen, niet-geregistreerd vuurwapen en het afvuren van een vuurwapen met grove nalatigheid.

10 jaar cel

In december werd er nog niet geoordeeld over de strafmaat van Lanez. Dat proces vond nu pas plaats. Maandag werd een schriftelijke getuigenis van Megan Thee Stallion voorgelezen in de rechtbank. In haar getuigenis gaf de zangeres aan dat ze sinds het incident “geen enkele dag van rust meer heeft gekend”. “Ik ben traag aan het genezen en terug aan het komen, maar ik zal nooit meer dezelfde zijn”.

De aanklager eiste een celstraf van 13 jaar, terwijl de verdediging hoopte op een voorwaardelijke straf en een verplichte opname in een rehabilitatiecentrum omdat Lanez een alcoholverslaving had. Uiteindelijk ging de rechter voor een celstraf die iets lager was dan de eis van de aanklager. Lanez zal 10 jaar doorbrengen in de cel.

Meer
Lees meer...