‘Red Dead Redemption 2’: meer acteurs dan acht seizoenen ‘Game of Thrones’

‘Red Dead Redemption 2’: meer acteurs dan acht seizoenen ‘Game of Thrones’

‘Red Dead Redemption 2’ begint eruit te zien als het grootste spel dat Rockstar ooit gemaakt heeft: het aantal werkuren en het aantal personages zijn ronduit indrukwekkend. Beter zelfs: ‘Red Dead Redemption 2’ heeft zowaar een grotere cast dan één van de grootste tv-series van dit decennium. 

Wordt Red Dead Redemption 2 goed? De opvolger van Red Dead Redemption belooft alvast genoeg details om euforisch en lichtjes misselijk van te worden en dat zal ook behoorlijk wat geheugen vragen, raakte al bekend. Maar je krijgt er ook wel wat voor in de plaats: zo raakten een aantal details bekend over Red Dead Redemption die je zullen doen duizelen.

Zestig uur verhaal

Medeproducent Dan Houser vertelde aan Vulture dat de grootste verhaallijn van Red Dead Redemption 2 minstens zestig uur zal duren. Om dat verhaal te vertellen hebben ze massief veel volk aan het werk gezet: de 500.000 lijnen dialoog en 300.000 animaties worden gespeeld en ingesproken door maar liefst 1.200 acteurs.

Vijfhonderd acteurs hebben zes jaar lang de animaties voorzien, zevenhonderd anderen hebben stemmen ingesproken. Ter vergelijking: in de acht seizoenen van Game of Thrones zitten zo’n 550 acteurs (al zijn er in de boeken zo’n 2.100 personages), extra’s niet meegerekend. Volgens Houser heeft Rockstar gefocust op veel stemmen in plaats van bekende acteurs, om een betere immersie te verzekeren. Bekende stemmen leiden namelijk af van het verhaal en voegen verder weinig toe. Het ziet er ook naar uit dat Red Dead Redemption geen extra reclame nodig zal hebben.

Meer vrouwen

Een groot verschil met Red Dead Redemption is dat er in het vervolg van de succesvolle game meer vrouwen zullen zitten. Lilian Powell bijvoorbeeld, waarvan Houser zegt dat ze hem doet denken aan de Amerikaanse dichteres Dorothy Parker. “Er zijn ook vrouwen die zwak staan en er zijn er die zwak staan en toch sterk worden. Er zijn vrouwen bij die denken dat ze sterk zijn, maar die het niet zijn”, zegt hij aan Vulture. “Hetzelfde geldt voor mannen.” Vrouwenrechten zullen ook een belangrijke rol spelen in het algemene verhaal, blijkt uit het interview.

Dat originele verhaal voor Red Dead Redemption 2 was oorspronkelijk 65 uur lang, maar vijf uur aan content werd uit het verhaal gesneden. Zo zijn de ‘romantische opties’ voor Arthur Morgan van twee naar één gegaan omdat één personage echt niet werkte. Enkele missies werden ook uit Red Dead Redemption 2 gesneden omdat ze technisch moeilijk waren of omdat het eindresultaat er gewoon niet goed genoeg uitzag. De rest van het verhaal wordt momenteel afgewerkt.

Red Dead Redemption 2 wordt gereleased op 26 oktober 2018 voor PlayStation 4.

Rockstar

Gesponsorde artikelen