Uitdagende loting voor Red Flames met Spanje in EURO 2025-kwalificatiegroep

De Red Flames kennen hun tegenstanders voor het aankomende EK 2025. Ze treffen wereldkampioen Spanje, Denemarken en Tsjechië in de kwalificaties van het toernooi. De Red Flames beginnen hun EK-avontuur al in april.

De Red Flames hebben nog maar pas een succesvolle passage in de barragematchen van de Women’s Nations League achter de rug. Ze wonnen tweemaal met grote cijfers van Hongarije en verzekerden zich zo van behoud in de A-divisie. Nu krijgen aanvoerder Tessa Wullaert en haar teamgenoten een zware loting te verwerken voor de kwalificatiewedstrijden van het EK 2025.

Tegenstanders

De tegenstanders in de kwalificatiewedstrijden van het EK 2025 zijn wereldkampioen Spanje (eerste op de wereldranking), Denemarken (14de op de FIFA-ranking), en Tsjechië (28ste positie). De tweedelige confrontatie met Tsjechië wordt als cruciaal gezien om aanspraak te maken op rechtstreekse kwalificatie. België staat zelf 18de op de FIFA-ranglijst. De grootste uitdaging is dus Spanje, die eerste staat op de wereldranking. Zij wonnen eind februari ook de eerste editie van de Women’s Nations League tegen Frankrijk.

Kwalificatieregels

De nummers 1 en 2 van elke groep in de A-divisie, samen met gastland Zwitserland, zullen zich rechtstreeks kwalificeren voor het EK 2025. De nummers 3 en 4 in de groepen zullen het opnemen tegen sterke ploegen uit de B- en C-divisies in play-offwedstrijden.

De indeling van de groepen in de A-divisie voor het EK 2025 is als volgt:

Groep A1: Nederland, Italië, Noorwegen en Finland
Groep A2: Spanje, Denemarken, België en Tsjechië
Groep A3: Frankrijk, Engeland, Zweden, Republiek Ierland
Groep A4: Duitsland, Oostenrijk, Ijsland en Polen

Meer
Lees meer...