Left Right
scrollTop top

Reddit sluit duizenden subreddits, waaronder grootste pro-Trump-pagina, omdat ze haat verspreiden


Reddit
© Isopix

Het online platform Reddit heeft zo’n 2.000 subreddits afgesloten die volgens hen haat verspreiden. De grootste daaronder zijn het pro-Trump r/The_Donald en r/ChapoTrapHouse. Met een post op – duh – Reddit, laat CEO Steve Huffman weten dat de beslissing gemaakt werd om “de kloof te sluiten tussen hun waarden en hun praktijk om haat aan te pakken”.

Reddit heeft zo’n 2.000 subreddits verwijderd. Het gaat om pagina’s waarop volgens Reddit haat verspreid wordt. De subreddits zouden de huisregels van het platform onvoldoende respecteren en ook geen initiatief tonen om daar iets aan te doen.

r/The_Donald

Eén van de grootste subreddits die afgesloten werd, is r/The_Donald. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een pro-Trump-Reddit, waar republikeinen onder andere rechtse memes delen. Maar daar horen ook dingen bij die gezien kunnen worden als haat en racisme.

De subreddit was razend populair met meer dan 800.000 leden. In principe stond de pagina los van de Amerikaanse president, maar in 2016 hield Donald Trump er wel een AMA, waarbij de leden hem allerhande vragen konden stellen. Reddit-CEO Steve Huffman laat weten dat “in de subreddit meer dan gemiddeld content verscheen die inging tegen de regels van het platform”. Daarnaast was er vijandigheid tegenover andere gemeenschappen” en “weigerden de moderators om te voldoen aan de basisverwachtingen van Reddit”.

r/ChapoTrapHouse

Anderzijds is er ook r/ChapoTrapHouse. Dat is een linkse subreddit, gebaseerd op een podcast met dezelfde naam. Ook daar werden de regels geregeld gebroken en wilden de moderators hier niets aan doen.

Huffman benadrukt in het statement ook nog dat het niet gaat om het verwijderen van alle politieke content op Reddit. “Alle politieke richtingen zijn welkom op Reddit, maar alle gemeenschappen moeten zich houden aan onze regels, zonder uitzondering.”

Ontslag co-oprichter

Het verwijderen van de “haatdragende subreddits” volgt enkele weken nadat Alexis Ohanian, een van de oprichters van Reddit, ontslag nam uit de directie van het bedrijf. Hij maakte daarbij duidelijk dat hij wilde dat hij vervangen wilt worden door een zwarte kandidaat. En dat gebeurde ook. Want Ohanian werd vervangen door Michael Seibel.

In een tweet liet Ohanian nog wete: “Ik geloof dat ontslag nemen een daad van leiderschap kan zijn van mensen die nu macht hebben. Aan iedereen die vecht om onze gebroken natie te herstellen: geef niet op.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899