Regisseur ‘The Shawshank Redemption’ keert terug uit pensioen voor ‘Stranger Things’

Frank Darabont, de bekende regisseur van de klassieker The Shawshank Redemption, keert na een elfjarig pensioen terug naar de regisseursstoel. Darabont zal twee afleveringen van het vijfde en laatste seizoen van Stranger Things regisseren.

Op het nieuwe seizoen van Stranger Things is het nog even wachten. Toch krijgen fans af en toe een opmerkelijk nieuwtje. Zo raakte eerder al bekend dat onder andere Linda Hamilton (The Terminator) in de reeks te zien zal zijn en dat het populaire personage Eddie (Joseph Quinn) niet meer zal terugkeren.

Maar gisteren liet The Daily Beast weten dat ook in de regie enkele opvallende beslissingen zijn genomen. Naast The Duffer Brothers, die ook de reeks bedachten, en Shawn Levy, die naast eerdere seizoenen van de reeks ook al instond voor de regie van o.a. Deadpool & Wolverine, zou ook Frank Darabont als regisseur opduiken.

Frank Darabont

Frank Darabont is in Hollywood bekend geworden door filmklassiekers als The Shawshank Redemption en The Green Mile. Zijn laatste grote project was de televisieserie The Walking Dead in 2010. Maar die reeks bracht hem ook een mindere periode, want na een conflict met producers trok hij zich terug uit de industrie.

Nu keert de 65-jarige regisseur dus terug voor twee afleveringen van Stranger Things. Eerder vertelden acteurs uit de reeks dat ook het vijfde en laatste seizoen zal bestaan uit allemaal afleveringen van filmlengte. Dat wil zeggen dat Darabont eigenlijk twee films zal regisseren binnen de franchise. Welke dat precies zullen zijn, is niet bekend. Al is het wel gebruikelijk dat de Duffer Brothers instaan voor de eerste en laatste aflevering.

Releasedatum

Het is ondertussen al twee jaar geleden dat het nieuwe seizoen van Stranger Things uitkwam en heel wat fans beginnen hun geduld te verliezen. De opnames zijn namelijk al sinds eind 2023 bezig en zullen nog minstens tot eind 2024 lopen. Daarna moet de reeks nog naar postproductie, wat nog eens een jaar zou kunnen duren. Een officiële releasedatum is er dan ook nog niet, maar de vroegst haalbare datum lijkt eind 2025/begin 2026.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de Streaming Insider.

Meer
Lees meer...