‘Stranger Things’-makers werken aan nieuwe scifiserie voor Netflix

Dat Stranger Things na zeven jaar nog steeds een van de grootste series van Netflix is, is geen verrassing. De reeks kwam voor het eerst uit in 2016 en ondertussen zijn we vier seizoenen verder. Door het succes van die serie, besliste Netflix ook voor andere projecten samen te werken met de Duffer Brothers. Het nieuwste project wordt The Boroughs, een scifiverhaal.

Na een wachttijd van drie jaar kregen de fans afgelopen zomer eindelijk het vierde seizoen van Stranger Things te zien. De makers zijn ondertussen al druk bezig aan het vijfde en laatste seizoen van de reeks, maar daarop is het sowieso nog een tijdje wachten. Op dit moment zijn Ross en Matt Duffer ook bezig aan een nieuw project voor Netflix: The Boroughs.

The Boroughs

Omdat Ross en Matt Duffer eigenhandig voor het succesverhaal van Stranger Things hebben gezorgd, is het geen verrassing dat Netflix ook in de toekomst met de broers wil samenwerken. Een van de projecten waar ze nu samen hun schouders hebben ondergezet is The Boroughs. Veel is er over dat project nog niet geweten, maar het gaat opnieuw over een scifiverhaal.

The Boroughs speelt zich af in een kleine gemeenschap in de woestijn van New Mexico. Daar moet -net zoals in Stranger Things– een groep mensen samenspannen om een groter kwaad te verslaan. Zij zijn namelijk uit op één ding: hun tijd op aarde stelen. Hoe dat zich zal vertalen naar de reeks, valt dus af te wachten.

“Een droom”

Voor deze nieuwe reeks werken de Duffer Brothers samen met showrunners Jeffrey Addiss en Will Matthews. Zij laten in een interview met Netflix alvast weten dat samenwerken met de broers een droom is die uitkomt. “Ze brengen de juiste balans tussen horror en emotie”, klinkt het. “We kunnen niet wachten om ons mysterie op het publiek los te laten.”

Ook de Duffer Brothers zelf, die ondertussen hun eigen productiehuis Upside Down Pictures oprichtten, zijn blij met het nieuwe project. “Het verhaal lijkt inderdaad een beetje op Stranger Things. Al zijn de personages hier al wel iets ouder. Het is ook een groep misfits en we kunnen niet wachten om hen te zien schitteren in hun eigen avontuur.”

Meer
Lees meer...