Reist je huisdier met het vliegtuig? Geen zorgen meer dankzij dit systeem

Reist je huisdier met het vliegtuig? Geen zorgen meer dankzij dit systeem

Je huisdier meenemen op het vliegtuig kan je soms een beetje onrustig maken. Je weet niet hoe het ermee gaat en of die iets nodig heeft. Maar nu heeft Digi-Pet de oplossing en hoef je je geen zorgen meer te maken.

Het bedrijf Unisys heeft een manier ontwikkeld om baasjes rustig te houden tijdens een vlucht. Het nieuwe Digi-Pet-systeem zorgt ervoor dat huisdiereigenaren in contact blijven met hun beestje dankzij sensoren en zelfs het internet, als je niet meereist met je dier. Maar zijn we dan zeker dat de dieren veilig zijn?

Zo werkt het

Je huisdier in iemand anders zijn handen laten, is nooit makkelijk. Maar Digi-Pet belooft om hier verbetering in te brengen.

Dankzij het systeem kan je de reis van je huisdier volgen. Digi-pet houdt, dankzij allerlei sensoren, rekening met omgevingsfactoren zoals temperatuur, zuurstofniveaus, trillingen en licht. En als er iets niet juist zit, zal het systeem waarschuwingen sturen naar baasjes en zelfs het vliegtuigpersoneel. Zo kunnen eigenaren met een gerust hart reizen en zijn we zeker dat er niets gebeurt met onze kleine vriend.

Als dat allemaal niet genoeg is, zou je ook nog in contact kunnen staan met je huisdier. Zo kan je via live videostreamen, foto’s en zelfs gesproken berichten je huisdier liefde geven en stiekem ook ontvangen.

“We zijn emotioneel gehecht aan onze huisdieren waardoor het verontrustend is om gescheiden te reizen”, zegt Venkatesh Pazhyanur aan Travel + Leisure, directeur van Freight Solutions voor Unisys. Pazhyanur zegt dat grote huisdieren, al dan niet vergezeld, in de laadruimte moeten reizen. Maar dat vinden baasjes niet zo prettig. “Unisys Digi-Pet gebruikt sensoren om huisdierbezitters volledige zichtbaarheid te bieden van het comfort van hun huisdier en de omgevingsomstandigheden. Zo kunnen ze zelfs met hun huisdier praten waardoor zowel het huisdier als de eigenaar kalmeert.” De applicatie werkt zowel op smartphones als tablets.

Tijd voor actie

Luchtvaartmaatschappijen hebben ook bepaalde normen waaraan ze moeten voldoen bij de verzorging en het vervoer van levende dieren. Maar na de recente incidenten hebben luchtvaartmaatschappijen actie ondernomen om het transport van dieren te verbeteren.

Als je het toch niet helemaal vertrouwt, kan je nu dus ook beroep doen op Digi-Pet!

Bekijk hieronder hoe Digi-Pet werkt:

https://vimeo.com/256343719

Gesponsorde artikelen