Review Dreamcatcher in Brussel: Rocken met een kwetsbaar kantje

K-popgroepen lijken steeds meer hun weg te vinden naar ons land. Zo stond de meidengroep Dreamcatcher op vrijdag 1 maart in het Koninklijk Circus in Brussel. De groep heeft een herkenbare rocksound, die veel trouwe fans kan bekoren. En die fans waren massaal aanwezig tijdens het concert.

Dreamcatcher stond op vrijdag 1 maart in het Koninklijk Circus in Brussel. Het zevental kondigde het concert minder dan een maand geleden aan, maar toch was de zaal goedgevuld met fans van de groep. En die maakten er een feestje van.

Dreamcatcher

Dreamcatcher maakte haar debuut in 2017, maar was eigenlijk al sinds 2015 actief. Toen bestond de groep nog uit vijf leden en luisterde ze naar de naam Minx. Op 13 januari 2017 verscheen het debuut van de groep onder de naam Dreamcatcher en met twee extra leden, Hangdong en Gahyeon. Het ging toen om het single album ‘Nightmare’, met als title track Chase Me. De groep viel meteen op door hun uitgesproken stijl, die invloeden uit gothic- en rockmuziek.

Die originele sound zorgde ervoor dat de groep snel een trouwe (internationale) fanbase wist uit te bouwen. Zo trokken ze begin 2018 al op hun eerste wereldtournee. De groep stond in 2019 wel al een keertje in Brussel tijdens het ‘K-Community Festival’, maar nu hielden ze hun eerste solo-optreden op Belgische bodem.

Rocken met de meiden

De muziek van Dreamcatcher valt dus voornamelijk onder te brengen in het rockgenre, waarbij er ook invloeden van gothic en metal gebruikt worden. Deze hardere nummers hebben ook indrukwekkende choreografieën die het zevental probleemloos uitvoert. Ook al liet SuA weten dat ze zich al enkele dagen wat ziekjes voelde en moest Siyeon tijdens het optreden een ooglapje dragen nadat ze een hoornvliesontsteking opliep.

Maar naast de stevige rocknummers heeft Dreamcatcher ook heel wat rustigere nummers en daarin kunnen de dames hun zangtalent in de verf zetten. En dat deden ze ook in Brussel. Vooral de a capella-versie van Déjà-vu zorgde zo voor een kippenvelmoment in de zaal.

Rave

Ironisch genoeg zorgde het nummer Silent Night voor dé grote ontploffing van de avond. De outro van het nummer werd wel vier keer opnieuw ingezet, waarbij de volledige zaal veranderde in een raveparty. Zelfs tot op het einde van het optreden bleven enkele fans met de woorden “One more time” nog een laatste herhaling los te wrikken.

Het optreden eindigde – zonder een laatste herhaling van Silent Night – met de nummers We Are Young en REASON, die allebei opgedragen zijn aan Insomnia, de fans van de groep. Na afloop van deze nummers namen de zeven leden van Dreamcatcher uitgebreid de tijd om elke fan persoonlijk uit te zwaaien terwijl in de achtergrond boodschappen aan hun fans verschenen. Daarin bedankte Dreamcatcher hun fans voor de steun tijdens de afgelopen zeven jaar en maakten ze duidelijk dat zij de reden zijn van hun succes.

Meer
Lees meer...