Dreamcatcher komt naar Europa met ‘Apocalypse: Follow Us’-wereldtournee

De Zuid-Koreaanse girlgroup Dreamcatcher heeft de Europese stops voor haar ‘Apocalypse: Follow Us’-wereldtournee bekendgemaakt. De groep, wiens muziek meer naar rock neigt dan naar traditionele K-pop, zal halt houden in Berlijn, Tilburg, Warschau, Londen en Parijs.

Het lijkt erop dat K-popgroepen eindelijk hun weg naar Europa hebben teruggevonden. Na Blitzers en Jackson Wang heeft nu ook Dreamcatcher Europese stops toegevoegd aan haar wereldtournee. De groep zal in november haalt houden in vijf verschillende steden in Europa.

Dreamcatcher

Dreamcatcher maakte haar debuut in 2017, maar was eigenlijk al sinds 2015 actief. Toen bestond de groep nog uit vijf leden en luisterde ze naar de naam Minx. Op 13 januari 2017 verscheen het debuut van de groep onder de naam Dreamcatcher en met twee extra leden, Hangdong en Gahyeon. Het ging toen om het single album ‘Nightmare’, met als title track Chase Me. De groep viel meteen op door hun uitgesproken stijl, die invloeden uit gothic- en rockmuziek.

Die originele sound zorgde ervoor dat de groep snel een trouwe (internationale) fanbase wist uit te bouwen. Zo trokken ze begin 2018 al op hun eerste wereldtournee. Eerder dit jaar was de groep te zien in Frankfurt voor ‘K-pop Flex’ en later stonden ze ook op het podium van het Primavera Sound Festival in Barcelona in Spanje.

‘Apocalypse: Follow Us’

De ‘Apocalypse: Follow Us’-wereldtournee werd in juni afgetrapt met negen concerten in de Verenigde Staten en één concert in Mexico City op 29 juli 2022. Daarna trok het zevental terug naar Zuid-Korea, waar ze zich voorbereidden op de release van hun zevende album dat dezelfde naam krijgt als de wereldtournee, ‘Apocalypse: Follow Us’. De release van dat album staat gepland voor dinsdag 11 oktober.

Maar ook daarna komt er geen rustpauze voor Dreamcatcher, want dan is het tijd voor het tweede luik van de wereldtournee en trekt de groep naar Europa. Het eerste concert gaat door op maandag 14 november 2022 in Berlijn. Daarna is het de beurt aan Tilburg in Nederland op donderdag 17 november. Op zondag 20 november staat Dreamcatcher op het podium in Warschau in Polen. Op dinsdag 22 november zijn ze te zien in Londen in het Verenigd Koninkrijk en de Europese tour wordt afgesloten in Parijs op donderdag 24 november.

Meer info over de tickets is te vinden op de website van MyMusicTaste.

Bekijk hier de aankondiging van de Europese concerten:

Meer
Lees meer...