K-popgroep Blitzers komt met Europese tour naar België

De K-popgroep Blitzers is vanaf volgende week te vinden in Europa. Ze zullen optreden in twaalf verschillende steden, verspreid over acht landen. De groep maakte z’n debuut nog maar iets meer dan een jaar geleden en had begin dit jaar al een Amerikaanse tour.

K-popartiesten lijken tegenwoordig Europa van hun wereldkaart verwijderd te hebben, maar enkelen onder hen komen toch nog naar onze buurt. Een van die weinige groepen is Blitzers. Zij zullen zelfs halthouden in Brussel.

Blitzers

De K-popgroep Blitzers maakte nog maar vorig jaar hun debuut, maar nu komt de groep al naar Europa. Daarbij zullen ze ook halt houden in Brussel op zondag 9 oktober 2022. Eerder dit jaar trok de zevenkoppige boyband al naar verschillende steden in de Verenigde Staten. Maar nu is het dus de beurt aan Europa.

Voor Blitzers z’n officiële debuut maakte, werden de leden al voorgesteld aan het publiek onder de naam Wuzo Circle. Daarbij ging het aanvankelijk om veertien leden. Zij brachten eind 2020 samen de prerelease-nummers Blitz en Drawing Paper uit. In december mochten fans dan stemmen op hun favoriete zeven leden en die werden dan Blitzers. Het ging om Jinhwa, Go_U, Juhan, Sya, Chris, Lutan en Wooju. De groep maakte officieel z’n debuut op 12 mei 2021 met zijn eerste EP ‘CHECK-IN’ en de single Breathe Again. Ondertussen volgden nog twee EP’s waarvan de meest recente, ‘WIN-DOW’ in juli van dit jaar verscheen. De title track van die EP is het nummer Hit The Bass.

Europese tour

In februari van dit jaar trok de groep al naar de Verenigde Staten met hun allereerste tour ‘BLITZERS 2022 U.S. TOUR Check-in’. Die bracht hen langs zes steden. En nu is het de beurt aan Europa. Met hun tour ‘BLITZERS 2022 EUROPE TOUR Looking For BLEE’ trekt de groep (aan een recordtempo) langs twaalf steden in acht verschillende landen.

Concreet gaat het om Milaan op maandag 3 oktober 2022. Eén dag later, op dinsdag 4 oktober, is het de beurt aan Zurich. Nog een dag later, op woensdag 5 oktober, is Blitzers te zien in Parijs. Na een rustdag is het op vrijdag 7 oktober de beurt aan Amsterdam. Op zondag 9 oktober staat Blitzers in de Ancienne Belgique in Brussel. Daarna trekt de groep naar Duitsland voor drie optredens. Deze gaan door in Hamburg op maandag 10 oktober, Keulen op woensdag 12 oktober en Berlijn op zaterdag 15 oktober. Vervolgens is Blitzers te zien in Praag op maandag 17 oktober en Wenen op dinsdag 18 oktober. De tour wordt afgesloten met nog eens twee concerten in Duitsland. In München op donderdag 20 oktober en Frankfurt op zaterdag 22 oktober.

Tickets

Tickets voor het concert in Brussel kosten 48 euro in voorverkoop. Aan de deur betaal je 50 euro voor een ticket. Daarnaast zijn er ook VIP-tickets beschikbaar. Die geven je recht op een meet and greet, waarbij je zo’n 30 seconden met elk lid kan praten en een selfie kan nemen met hen.

Maar ook wie geen VIP-ticket heeft, zal de groep wat beter kunnen leren kennen tijdens het concert. Zo zal er veel plaats zijn voor interactie met het publiek en zullen er ook spelletjes gespeeld worden tussen de nummers door.

Tickets voor het concert in Brussel zijn te koop via de website van Ancienne Belgique.

Meer
Lees meer...