Ribbetjesketen Amadeus moet twee filialen sluiten na controle van het voedselagentschap

Wie graag ribbetjes à volonté gaat eten bij Amadeus zal dat voorlopig elders moeten doen. Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) heeft namelijk twee vestigingen van de keten gesloten. De filialen van Brussel en Kruishoutem zijn voor onbepaalde tijd gesloten. 

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen, kortweg FAVV, heeft twee vestigingen van de populaire all you can eat ribbetjesketen Amadeus gesloten. Het agentschap nam deze beslissing omdat het hygiëneproblemen vaststelde die niet tijdig werden opgelost.

Hygiëneproblemen

De Amadeus-restaurants van Brussel en Kruishoutem moeten dus voorlopig hun deuren sluiten. Het FAVV nam deze drastische beslissing omdat de hygiëneproblemen die ze eerder vaststelden gedeeltelijk of tijdelijk werden opgelost, maar er dus geen oplossingen waren op lange termijn.

Het FAVV onderstreept wel dat heter geen onmiddellijk gevaar is voor de voedselveiligheid, maar dat deze veiligheid op langere termijn niet verzekerd kon worden. Daarom besliste het voedselagentschap om de vergunning van de twee restaurants in te trekken.

Heropening

Het is nog niet duidelijk wanneer de ribbetjesrestaurants van Brussel en Kruishoutem opnieuw zullen openen. Daarvoor zullen ze namelijk een nieuwe toelating moeten aanvragen bij, jawel, het FAVV.

De zaakvoerder van Amadeus zal in dat geval dus duidelijke en onmiddellijke oplossingen moeten kunnen voorleggen voor de hygiënische problemen of het zal gesloten moeten blijven.

Meer
Lees meer...