Left Right
scrollTop top

‘Rick and Morty’ hebben gewonnen: McDonald’s verkoopt opnieuw Szechuan-saus in de VS


‘Rick and Morty’ hebben gewonnen: McDonald’s verkoopt opnieuw Szechuan-saus in de VS

Fans van ‘Rick and Morty’ hebben hemel, aarde en parallelle universums bewogen om Szechuan-saus op de kaart te krijgen bij McDonald’s. Eindelijk is het zo ver, maar niet iedereen is tevreden.

Duizenden Rick and Morty-fans hebben in de VS en Canada gelobbyd voor de befaamde Szechuan-saus. Dat is een pikante, Aziatische saus op basis van chili. In sommige steden kwam het zelfs tot kleine rellen en de politie moest ingrijpen. McDonald’s bracht een limited edition van de saus uit voor bij onze nuggets, en die vlogen de deur uit.

Nu brengt de Amerikaanse fastfoodketen de saus opnieuw op de markt, dit keer gelijkwaardig aan de klassieke McDonald’s-sausjes zoals mayonaise en ketchup. Op 26 februari werden er in de VS 20 miljoen potjes geleverd in de verschillende McDonald’s-filialen.

Rick and Morty

Die saus, waarvoor McDo samenwerkt met Disney voor de graphics van de reclame, werd door professor Rick meermaals de hemel in geprezen. Daarom lanceerden fans een petitie zodat McDonald’s de saus zou aanbieden. De petitie kon op 45.000 handtekeningen rekenen.

Belangrijk detail: de 20 miljoen sausjes waren meteen op, want in de VS gaan elke dag zo’n 68 miljoen mensen eten bij McDonald’s. Veel klanten zijn boos omdat ze een ander sausje moeten kiezen. Dat schrijft de Britse krant The Independent. Tweede detail: de fans zijn verdeeld. Veel van hen zijn blij met de saus, maar sommigen zijn niet tevreden met de smaak.

De potjes Szechuan-saus:

Andere reacties van fans:

Maar niet iedereen is tevreden:

En in België?

Voor ons is het natuurlijk moeilijk om een oordeel te vellen omdat de saus voorlopig nog niet verkrijgbaar in Belgische McDonald’s-filialen. Volgens Kirstel, de woordvoerstel van McDonald’s België, is er nog niets vastgelegd voor een eventuele lancering van de saus in ons land.

Wie écht zo’n Rick and Morty-potje wil, kan altijd terecht op eBay. Of neem gewoon de fles saus mee naar McDonald’s!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.606.048
 • Aantal
  doden
  1.149.702
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  305.409
 • Aantal
  doden
  10.737