Left Right
scrollTop top

‘Rick and Morty’ krijgt gigantische hernieuwing: maar liefst 70 nieuwe afleveringen


‘Rick and Morty’ krijgt gigantische hernieuwing: maar liefst 70 nieuwe afleveringen

‘Rick and Morty’-fans kunnen op hun beide oren slapen. Er komt al zeker een vierde seizoen, en zelfs een hele hoop meer dan dat! Want Adult Swim, het programmablok op zender Cartoon Network dat ‘Rick and Morty’ uitzendt, heeft 70 nieuwe afleveringen besteld! Dat zijn er meer dan dubbel zoveel als er in de afgelopen drie seizoenen al gemaakt zijn!

Er waren wat twijfels rond de toekomst van Rick and Morty. Ondanks het enorme succes van de serie liet een officiële hernieuwing op zich wachten. Om het nog wat erger te maken, waren bedenkers Dan Harmon en Justin Roiland verwikkeld in zware contractbesprekingen met Adult Swim-eigenaars Turner Broadcasting. Even leek het er zelfs op dat er helemaal geen vierde seizoen meer zou komen. Maar fans kunnen nu echt wel op hun twee oren slapen: er komt zeker een vervolg op de fantastische finale van seizoen drie. En zelfs nog veel meer.

70

Want Adult Swim heeft maar liefst 70 nieuwe afleveringen besteld. Let that sink in: 70! Dat is meer dan het dubbele van het aantal afleveringen dat ze in de afgelopen drie seizoenen al hebben gemaakt (de voorlopige teller staat op 31).

70 afleveringen. Als je verder gaat op het aantal afleveringen in de vorige seizoen (elf, tien en nog eens tien), kom je op zeven nieuwe seizoenen uit. Maar het zou wel eens kunnen dat deze gigantische hernieuwing, en dus de mogelijkheid om meer op voorhand te plannen, de seizoenen langer zou kunnen maken. Mede-bedenker Dan Harmon liet in een interview met Entertainment Weekly al vallen dat hij graag seizoenen van veertien afleveringen zou maken. Dat zou ons dan ‘maar’ vijf nieuwe seizoenen geven.

Gigantisch

Of het er nu vijf, zes of zeven zijn, 70 nieuwe afleveringen blijft ongezien. In tijden waarin er steeds meer shows gecancelled worden en series al blij zijn met één nieuw seizoen, is een vernieuwing van meerdere seizoenen alleen voor echt grote successen weggelegd. Laat staan meteen vijf, tot misschien zelfs zeven, nieuwe seizoenen. Deze gigantische vernieuwing toont dan ook weer aan hoe speciaal de serie is.

Wanneer we die nieuwe seizoenen mogen verwachten, is echter de grote vraag. Harmon en Roiland staan bekend om hun perfectionistische, maar dus trage, werk. Tussen de eerste drie seizoenen zat telkens anderhalf jaar. Met de vertragingen die sowieso al zijn opgelopen voor seizoen vier, lijkt dat nu dus al een pak langer te gaan worden. Het zal dus nog wel aan aantal decennia kunnen duren voor we die 70ste nieuwe aflevering kunnen zien op Netflix.

Maar hé, we krijgen sowieso 70 nieuwe afleveringen! Wubba lubba dub dub!

Adult Swim

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…