Left Right
scrollTop top

‘Rick and Morty’ wint eerste Emmy: ‘Pickle Rick’ levert hen de titel van Beste Animatieprogramma op


‘Rick and Morty’ wint eerste Emmy: ‘Pickle Rick’ levert hen de titel van Beste Animatieprogramma op

‘Rick and Morty’ heeft z’n eerste Emmy ooit binnengehaald. Ze versloegen, onder andere, ‘Bob’s Burgers’, ‘The Simpsons’ en ‘South Park’ en mochten zich zo tot ‘Beste Animatieprogramma’ kronen. Het kreeg die eer voor de geniale aflevering ‘Pickle Rick’. 

De ‘grote’ Emmy-uitreiking vindt pas volgende week plaats, maar afgelopen zaterdagavond werd het tweedelige Emmy-weekend al ingezet met de uitreiking van de eerste prijzen. De zogenaamde Creative Arts Emmy Awards worden telkens een week voor de ‘echte’ uitgereikt en belonen “artistieke en technische prestaties in televisie”. Op de grote kleppers is het dus nog even wachten (bekijk hier de belangrijkste genomineerden), maar de prijs voor Beste Animatieserie werd wel al uitgedeeld en dat zorgde voor een primeur. De absurde sci-fi-reeks Rick and Morty mocht voor het eerst in z’n geschiedenis een Emmy mee naar huis nemen.

‘Pickle Rick’

Rick and Morty liet zo, onder andere, Baymax Returns (Big Hero 6: The Series), Bob’s Burgers en kleppers The Simpsons
en South Park achter zich. Die drie laatste hadden samen al zeventien keer die eer gekregen (Bob’s Burgers al twee keer, South Park vijf keer en The Simpsons maar liefst tien keer), en dus kwam de overwinning van Rick and Morty toch als een verrassing, ook bij medebedenker Justin Roiland, die de prijs in ontvangst kwam nemen. “We dachten echt niet dat we gingen winnen, dus enorm bedankt!”, zei Roiland, die ook iedereen bedankte voor “het geloof in dit heel rare concept”.

Rick and Morty mag dan wel op enorm korte tijd uitgegroeid zijn tot een ware cultreeks, toch blijft de serie als een buitenbeentje gelden naast gevestigde waarden zoals, onder andere, The Simpsons, South Park en Family Guy (dat binnenkort een live-action film krijgt). “Dit is nooit een show geweest die award-waardig is”, stelde Roiland achteraf zelfs. Het belangrijkste van de winst was voor de medebedenker dan ook dat “andere mensen het leuk vonden”.

De absurde sci-fi-reeks sleepte het beeldje in de wacht voor de derde aflevering van het derde seizoen: ‘Pickle Rick’. Daarin transformeert Rick zichzelf in een augurk om niet naar de gezinsbegeleiding te moeten met de rest van z’n familie. De aflevering bevat een hoop referenties. Zo opperden verschillende critici dat het geïnspireerd zou zijn door actiefilms uit de jaren 80, Die Hard en zelfs Breaking Bad. De aflevering is ook atypisch voor de serie omdat het hele verhaal zich afspeelt op aarde.

70 nieuwe afleveringen

Ondanks de vele fans en de enorm goede reviews (en nu dus ook de erkenning met een Emmy), zag het er lange tijd heel slecht uit voor de serie. De hernieuwing voor een vierde seizoen liet enorm lang op zich wachten. De contractbesprekingen tussen bedenkers Justin Roiland en Dan Harmon en Adult Swim-eigenaar Turner Broadcasting bleven maar aanslepen (lees hier waarom de onderhandelingen zo lang duurden).

Het leek er zelfs even op dat er helemaal geen nieuw seizoen meer zou komen, tot begin mei dan toch witte rook verscheen. Adult Swim zorgde voor een hernieuwing van de sci-fi-animatiereeks, en niet zomaar één. Ze bestelden maar liefst 70 nieuwe afleveringen. Over hoeveel seizoenen die 70 afleveringen zullen worden gespreid, is nog een vraagteken. Maar fans van de serie zijn zo toch al zeker van meerdere nieuwe seizoenen Rick and Morty-avonturen.

Trailer vierde seizoen

Midden augustus dropte de serie dan eindelijk een teaser voor het nieuwe, vierde seizoen, bijna een jaar na de uitzending van de laatste aflevering. Veel kunnen we echter nog niet opmaken uit die trailer, al gaan er naar goede Rick and Morty-gewoonte al een hoop theorieën op basis van de trailer de ronde. Rick and Morty lijkt op het eerste zich dan ook absurd en heel random, maar volgens vele fans liggen er een hoop gekke theorieën aan de basis van al die krankzinnigheid. Lees hier de zeven Rick and Morty-theorieën die zo gek zijn … dat ze waar zouden kunnen zijn!

Bekijk hieronder de eerste trailer voor het vierde seizoen van Rick and Morty!

In afwachting van het vierde seizoen van Rick and Morty, vind je hier alvast de 50 beste series op Netflix (spoiler: Rick and Morty staat er uiteraard tussen!)


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…