Ricky Martin ontkent beschuldigingen huiselijk geweld na uitvaardiging contactverbod

Een rechter in Puerto Rico heeft onlangs een contactverbod uitgevaardigd voor zanger Ricky Martin. Dat heeft de lokale politie bevestigd aan Associated Press. Het is echter onbekend door wie en waarom exact het verbod is aangevraagd. Martin ontkent alle beschuldigingen.

Ricky Martin kreeg recent een reeks zware beschuldigingen naar zijn hoofd gesmeten. Hiervoor vroeg iemand zelfs een contactverbod tegen hem aan. Volgens Axel Valencia, een woordvoerder van de Puerto Ricaanse politie, bezochten de autoriteiten de chique woonbuurt van de zanger in de noordelijke kustplaats Dorado om het verbod uit te vaardigen. “Maar de politie was echter niet in staat om hem te vinden”, vertelde Valencia aan AP.

Huiselijk geweld

Omdat het verzoek werd ingediend onder Puerto Rico’s wet op huiselijk geweld, blijft het onbevestigd wie er achter zit. Volgens de lokale nieuwsoutlet El Vocero werd het contactverbod aangevraagd door iemand die zo’n zeven maanden in een relatie was met Martin. Die persoon zegt dat de wereldbekende zanger hun break-up echter nog steeds blijft ontkennen. Daarnaast werd de Livin´La Vida Loca-zanger wel blijkbaar meermaals gespot in de buurt van zijn huis. “Het vermeende slachtoffer vreest voor zijn veiligheid”, staat er te lezen in het verbod. Zo meldt El Vocero.

“Het is nu aan de rechter op te bepalen of dit verbod mag opgeheven worden of niet. Maar de persoon die de aanvraag deed, stapte hiervoor wel niet naar de politie. Dat houdt namelijk normaal in dat de aanklagers dan bepalen of er genoeg bewijs is om een aanklacht in te dienen”, merkte Valencia, de woordvoerder van de lokale politie, nog op. “In de plaats daarvan werd het verzoek om een contactverbod ingediend via de rechtbank.”

“De beschuldigingen in het adres van Ricky Martin die leidde tot de uitvaardiging van een contactverbod zijn volledig vals”, vertelde een woordvoerder van Martin aan People. “Wij zijn er zeker van dat wanneer de echte feiten aan het licht zullen komen onze cliënt, Ricky Martin, volledig vrijgesproken zal worden.”

Andere problemen

In de tussentijd heeft Martin echter nog een andere rechtszaak lopen. Namelijk die met zijn voormalige manager, Rebecca Drucker, met wie de zanger werkte van 2014 tot 2018 en dan nog eens van 2020 tot 2022. Zij beweert dat Martin haar nog meer dan 3 miljoen dollar (zo’n 2,8 miljoen euro) schuldig is aan commissies. Daarnaast verklaart Drucker ook dat zij hem in september 2020 “fel beschermd heeft” tegen een “mogelijk carrièrebeëindigende beschuldiging”.

Meer
Lees meer...