Zanger van Goldband tien weken in het gips na sprong van podium op Rock Werchter

Het optreden van de Nederlandse cultgroep Goldband heeft een van de groepsleden een pijnlijk souvenir opgeleverd. Boaz Kok sprong tijdens hun hit Noodgeval van het podium en brak daarbij zijn hielbeen. De zanger zal tien wegen in het gips moeten zitten en er wacht hem daarna een lange revalidatie.

De Nederlandse groep Goldband werd opgericht in 2019 en brak een jaar later ook in ons land door. Door de coronacrisis duurde het echter tot nu voor de groep voor het eerst een festivalzomer in België kon meemaken. Zo mocht de groep op Rock Werchter op zaterdag 2 juli 2022 iets na de middag de dag openen op de main stage.

Boaz Kok

Het Nederlandse trio zorgde daar meteen voor een feestje van jewelste zoals we dat gewoon zijn van hen. Een kwartier ver in hun optreden was Boaz Kok tijdens het nummer Noodgeval net iets te enthousiast. De zanger sprong van het podium in het publiek, maar kwam enkele meters lager fout neer op zijn enkel.

Meteen was duidelijk dat er iets mis was en dus moest de EHBO eraan te pas komen. Dat hield Boaz Kok echter niet tegen. Hij zong de drie volgende nummers terwijl hij neerlag en verzorgd werd door het Rode Kruis. Toen zijn enkel stevig ingepakt was, deed Kok de rest van het optreden verder op één been.

Hielbeenbreuk

Later bleek dat hij een hielbeenbreuk over heeft gehouden aan zijn valpartij. Een dag later liet hij op sociale media weten dat het relatief goed gaat met hem. “Nieuwe dag, nieuwe kansen. Iedereen heel erg bedankt voor alle lieve ‘gelukswensingen’ en verwensingen en leuke opmerkingen. Het gaat goed”, klinkt het bij Boaz Kok. Hij zal tien weken in het gips moeten zitten. Daarna wacht hem een revalidatie.

Bekijk naar Goldband op Rock Werchter:

Meer
Lees meer...