Rock Werchter lost 16 nieuwe namen: Phoebe Bridgers, Haim, Queens of The Stone Age en meer

Fijn nieuws voor de concertgangers onder ons. Rock Werchter voegde zonet zestien nieuwe namen toe aan de line-up. Met namen als Phoebe Bridgers, Haim, Queens of The Stone Age en Pixies mikt de organisatie hoog. Het festival vindt plaats van 30 juni tot 3 juli 2022.

Na grote namen als Red Hot Chili Peppers, The Killers, Imagine Dragons en Pearl Jam doet Rock Werchter er nog eens zestien artiesten bij. Nadat de vorige twee edities van het festival werden afgelast, hoopt iedere festivalganger op een nieuwe muzikale zomer in 2022. Als die festivalzomer doorgaat, dan zal menig muziekliefhebber afzakken naar de wei van Werchter. 

Donderdag

Naast Pearl Jam, die eerder al werden aangekondigd, zullen ook Pixies, Beck en Haim de eerste dag van Werchter vervoegen. Pixies is een band die al sinds de jaren ‘80 hoge toppen scheert en in 1989 voor de eerste keer op de weide van Werchter stond. De band gaat in 2021 terug op tour en maakt dus ook een tussenstop in België. Daarnaast zal ook Beck zorgen voor een feestje. Althans, zo worden zijn optredens vaak genoemd. De Amerikaanse zanger werkte reeds samen met namen als Gorillaz en Paul McCartney.

De derde nieuwe naam op 30 juni is Haim. De groep bestaat uit drie zussen en wordt vaak vergeleken met Fleetwood Mac. Samenwerkingen met onder andere Taylor Swift, in No Body No Crime, en Kendrick Lamar zijn dan ook geen verrassing.

Vrijdag

Op de tweede dag, vrijdag 1 juli, staat Metallica centraal, maar ook op die dag worden nu een aantal namen toegevoegd. In hetzelfde genre is dat Queens of The Stone Age, die net als Metallica voor de achtste keer op het festival zal staan. Verder zullen ook Alt-J, Sam Fender, Moderat en The Streets het weekend ingaan.

Zaterdag

Zaterdag 2 juli brengt ons Imagine Dragons als headliner. Die dag werd nu aangevuld met onder andere Phoebe Bridges. De Amerikaanse zangeres vond het laatste jaar haar weg naar de hitlijsten en werkte recent nog samen met Taylor Swift voor het lied Nothing New. Ook Jamie xx, Jorja Smith, Bicep Live en Nothing But Thieves vervolledigen de voorlaatste festivaldag.

Zondag

Dat Red Hot Chili Peppers en The Killers het festival zouden afsluiten op zondag 3 juli, was al bekend. Nu wordt dat rocklijstje nog verder aangevuld met Sum 41, Polo G en Keane. Die laatste zijn we nog steeds dankbaar voor de tijdloze meezinger Somewhere Only We Know. 

Rock Werchter vindt plaats van 30 juni tot 3 juli. Tickets zijn nog steeds te verkrijgen via de site van het festival. 

Meer
Lees meer...