Pinkpop last zijn 2021-editie af, Pearl Jam is headliner op Pinkpop en Rock Werchter 2022

Sommige festivals voor de zomer van 2021 zijn al afgelast, anderen houden de hoop er nog in. Voorlopig stond Pinkpop nog op de kalender, maar die hebben nu ook de handdoek in de ring gegooid. Het goede nieuws is dat meteen bekend is gemaakt dat Pearl Jam zijn Europese tournee in 2022 zal laten doorgaan en dus headliner zal zijn op Pinkpop 2022 en op Rock Werchter 2022.

Pinkpop bevestigde via sociale media dat ze de 51e editie van het festival een jaar zullen moeten verplaatsen, naar 17, 18 en 19 juni 2022. De organisatie liet weten dat de onzekerheden rond de internationale line-up te groot zijn en dat na het wegvallen van headliners als Pearl Jam en Post Malone de affiche voor dit jaar niet goed uit begon te zien. Om bezoekers, crew en leveranciers niet langer in onzekerheid te laten zitten, besliste de organisatie om de editie van dit jaar niet door te laten gaan.

Pearl Jam op Rock Werchter

Pearl Jam zal in 2022 op Pinkpop spelen, maar ook op Rock Werchter. De groep besliste om zijn Europese tournee te verplaatsen naar de zomer van 2022 en zal de openingsdag van Rock Werchter 2022 – donderdag 30 juni – headlinen.

Ook Rock Werchter moest onlangs toegeven aan de omstandigheden en nam de moeilijke beslissing om hun editie van dit jaar niet door te laten gaan. Onder de huidige omstandigheden kon het festival niet op een normale manier voorbereid worden.

De ticketverkoop voor Rock Werchter 2022 gaat verder in het najaar van dit jaar. Meer informatie volgt later.

Meer
Lees meer...