Rik Andries (Walter uit ‘Thuis’) overleden op 84-jarige leeftijd

Rik Andries, die in het begin van Thuis te zien was als dokter Walter De Decker, is overleden. De acteur leed aan een slepende ziekte. Hij werd 84 jaar.

De Vlaamse acteur Rik Andries is overleden. Hij is vooral bekend van zijn rol als dokter Walter De Decker in Thuis, maar speelde daarvoor al mee in verschillende legendarische Vlaamse series.

Dokter Walter

In het begin van Thuis was Marianne (Leah Thys) getrouwd met dokter Walter De Decker, gespeeld door Rik Andries. Walter is zo ook de vader van Ann (Monika Van Lierde) en Tom (Donald Madder/Wim Stevens). Rik Andries was daardoor al te zien in de allereerste aflevering van Thuis.

Toen was hij nog steeds getrouwd met Marianne, maar had hij eigenlijk een relatie met Rosa (Annick Segal). Zo lag Walter mee aan de basis voor dé grootste vete in Thuis, die tussen Marianne en Rosa, die op legendarische wijze beslecht werd met een gevecht op het station. Dokter Walter overleed na twee jaar in Thuis. Maar werd tijdens het huidige seizoen opnieuw belangrijk toen zijn buitenechtelijke zoon Xander (Pieter Jan De Paepe) plots opdook.

Van De Kat tot Buiten De Zone

Thuis mag dan wel zijn meest bekende rol zijn, het was lang niet zijn enige. Zo was hij te zien in de legendarische Vlaamse reeksen Midas, Keromar en De Kat. Ook was hij te zien in een aflevering van Buiten De Zone. De rol van Walter in Thuis, die Rik Andries dus speelde van 1995 tot 1997, was de laatste uit zijn carrière als acteur.

Meer
Lees meer...