Robert Downey Jr. keert terug naar Marvel als Doctor Doom in ‘Avengers: Doomsday’

Marvel grijpt terug naar wat in het verleden werkte. Nadat het eerder al de broers Russo terughaalde, heeft het nu aangekondigd dat ook Robert Downey Jr. terugkeert. Die zal in de volgende Avengers-film de rol spelen van Doctor Doom.

Tussen 2008 en 2009 speelde Robert Downey Jr. negen jaar lang de rol van Tony Stark of Iron Man in het Marvel Cinematic Universe (MCU). In totaal was hij in die rol te zien in maar liefst tien films, al ging het soms wel maar om kleine cameo’s. Iron Man herlanceerde zijn carrière na enkele moeilijk jaren en maakte Downey Jr. een van de best betaalde acteurs ter wereld. Na de zeer lucratieve film Avengers: Endgame kwam er echter een einde aan die rol. Tony Stark – spoiler alert – stierf namelijk in die film.

Doctor Doom

Het leek het einde van Robert Downey Jr. maar toen al zei Marvel-topman Kevin Feige dat hij niet uitsloot dat de acteur ooit zou terugkeren. En na een Oscar te hebben gewonnen voor zijn bijrol in Oppenheimer viel bij Downey hetzelfde te horen. En nu keert hij ook effectief terug.

Dat heeft Marvel tijdens San Diego Comic-Con bekendgemaakt. Downey verscheen daar met de outfit van Doctor Doom op het podium om dan zijn masker uit te doen. Zijn onthulling zorgde voor een gigantisch applaus.

Avengers

Deze keer is Robert Downey Jr. dus geen superheld, maar een slechterik. Doctor Doom is namelijk een bekende schurk binnen Marvel, waar hij vooral strijdt tegen de Fantastic Four. Of hij ook te zien zal zijn in de film van dat viertal is nog onduidelijk. Wel zal Doctor Doom sowieso opduiken in Avengers: Doomsday in mei 2026 en Avengers: Secret Wars in mei 2027. Beide films zullen geregisseerd worden door broers Joe en Anthony Russo.

Meer
Lees meer...