Robert Downey Jr. staat ervoor open om ook in de toekomst nog Iron Man te spelen

De kans dat we Robert Downey Jr. ooit nog terugzien in zijn iconische rol Iron Man is ineens opnieuw iets groter geworden. De 59-jarige acteur heeft namelijk zelf aangegeven “met alle plezier” te willen terugkeren in het Marvel Cinematic Universe (MCU).

Vijf jaar geleden was Robert Downey Jr. voor het laatst te zien als Iron Man. Toen – spoiler alertstierf de superheld aan het einde van Avengers: Endgame. Die rol speelde hij over een periode van elf jaar in in totaal tien films en maakte hem een van de best betaalde acteurs.

Sinds zijn afscheid van het Marvel Cinematic Universe (MCU) heeft Robert Downey Jr. niet stilgezeten. Zo was hij vorig jaar te zien in de succesvolle film Oppenheimer. Zijn rol als Lewis Strauss leverde Downey Jr. recent zelfs een Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol op.

Iron Man

Toch heeft Robert Downey Jr. Duidelijk nog niet helemaal afscheid genomen van Iron Man. Toen Esquire de acteur vroeg of hij ooit opnieuw in de huid en het pak van de superheld zou willen kruipen, antwoordde Downey Jr. meteen “met alle plezier”.

“Het is een te integraal onderdeel van mijn DNA. Die rol heeft mij gekozen”, klonk het. De kans dat we Robert Downey Jr. in de nabije toekomst ook effectief terugzien als Iron Man is wel eerder klein. Eerdere geruchten daarover zijn namelijk al vaak ontkend.

Kevin Feige

Robert Downey Jr. spaarde daarna ook zijn lof niet voor Kevin Feige. De topman van Marvel Studios werd tijdens de grote successen van het MCU enkele jaren gezien als de architect achter dat succes, maar krijgt de laatste tijd meer en meer kritiek omdat Marvel al even geen kaskrakers meer aflevert.

Meer
Lees meer...