Marvelbaas weerlegt geruchten over terugkeer Robert Downey Jr. , Iron Man keert niet meer terug

Marvelbaas Kevin Feige heeft gereageerd op de geruchten rond de terugkeer van Robert Downey Jr. in het Marvel Cinematic Universe. De afgelopen weken en maanden zijn er namelijk verschillende outlets die beweerden dat de acteur een terugkeer zou zien zitten. Feige weerlegt die geruchten nu en is zeer duidelijk: Iron Man keert niet meer terug.

Het Marvel Cinematic Universe (MCU) heeft ondertussen al even afscheid genomen van acteur Robert Downey Jr. als Iron Man. Maar toch bleven heel wat fans hopen op een terugkeer van het personage en de acteur.

Iron Man

Geen MCU zonder Iron Man. Geen Iron Man zonder Robert Downey Jr.. Zo zouden Marvelfans het omschrijven. Toch had de studio in de eerste plaats een andere rol in gedachten voor de acteur. Uiteindelijk lijkt Marvel Studios maar wat blij dat ze toch een andere keuze hebben gemaakt en dat RDJ ervoor heeft gezorgd dat de volledige franchise een kickstart kende.

Het is ondertussen al meer dan vier jaar geleden dat we het personage Iron Man voor het laatst in een Marvelfilm aan het werk zagen. In Avengers: Endgame moesten de fans namelijk afscheid nemen van Tony Stark (Robert Downey Jr.). De superheld hielp de Avengers met het verslaan van Thanos, maar kwam daarbij zelf om het leven.

Geen terugkeer

Ondertussen bevindt het MCU zich in het multiverse. Daarbij keren heel wat personages terug uit verschillende werelden en lijken er van elk personage ook verschillende versies te bestaan. Om die reden geloofden fans dus nog in een terugkeer van Robert Downey Jr. als een variant van Iron Man.

Die geruchten werden de laatste weken versterkt door enkele nieuwssites, maar bevestiging kwam er nooit. Die bevestiging lijkt er ook niet meteen aan te komen, want Marvelbaas Kevin Feige heeft gezegd dat er geen terugkeer zal komen. “We gaan zijn verhaal en einde behouden en daar niet meer aankomen”, vertelde hij in een interview met Vanity Fair. “We hebben er te hard aan gewerkt om er nu zomaar verandering in te brengen.”

Meer
Lees meer...