Marvelbaas Kevin Feige is ervan overtuigd: Superheldenfilms zullen blijven scoren

Al sinds 2008 is Marvel Studios een van de grote spelers in de filmwereld. Dat betekent dat de franchise dit jaar 15 jaar wordt, en daar moet volgens baas Kevin Feige nog niet meteen een einde aan komen. Dat vertelt hij in The Movie Business Podcast.

De kans is groot dat we na de al aangekondigde Marvelprojecten nog veel meer kunnen verwachten. De baas van Marvel Studios, Kevin Feige, is er namelijk van overtuigd dat superheldenfilms zullen blijven scoren. “Wij kunnen films blijven maken, zolang er een Marvel-logo opstaat en we ideetjes blijven hebben.”

Marvel Studios

Binnen enkele weken verschijnt Ant-Man: Quantumania in de bioscoop. Dat is ondertussen al de 31ste film in het Marvel Cinematic Universe (MCU) en het begin van Phase Five. De allereerste fase van het MCU begon met Iron Man in 2008. Daarna volgden dus nog vier volledige fases, waarvan Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame de meest succesvolle waren.

De komende jaren komen daar nog heel wat projecten bij en tot 2026 is de tijdlijn zelfs al volledig bekendgemaakt. In dat jaar verschijnt het tweede deel van de nieuwe Avengers. Maar ook daarna is de kans groot dat Marvel Studios gewoon aan projecten blijft werken. Ze hebben namelijk oneindig veel opties binnen de Marvel Comics, waar ze personages kunnen blijven samenbrengen en combineren.

Mooie toekomst

In een nieuwe aflevering van The Movie Business Podcast vertelt Marvelbaas Kevin Feige enthousiast over zijn verwachtingen voor de komende jaren. “Op het begin vroegen mensen zich af hoelang ons succes zou kunnen duren”, begint hij. “Ik moest hen toen uitleggen dat comic books verfilmen hetzelfde is als andere fictieboeken verfilmen, we kunnen blijven gaan.”

“Als we de verhalen op een juiste manier vertellen en rekening blijven houden met het publiek, dan kunnen we nog wel een tijdje door. We kunnen films blijven maken zolang we het Marvel-logo en een klein idee hebben”, gaat hij verder.

Bekijk hier welke projecten we de komende jaren kunnen verwachten.

Meer
Lees meer...