Marvelbaas Kevin Feige: “Het was te vroeg om T’Challa te recasten”

Binnen een dikke maand, op 9 november 2022, komt Black Panther: Wakanda Forever uit in de bioscoop. Dat is het vervolg op de allereerste film, waarin overleden acteur Chadwick Boseman schitterde als T’Challa. En hoewel het personage nog vele kanten op kon, besliste Marvel Studios toch om T’Challa niet te recasten voor de tweede film. “Het was veel te vroeg”, laat Marvelbaas Kevin Feige nu weten.

Met de release van Black Panther: Wakanda Forever in november sluit Marvel Studios een periode van heel wat films en series af. Van de film wordt dan ook veel verwacht, aangezien die hét sluitstuk is van Phase 4 van het Marvel Cinematic Universe. Maar daarnaast wordt er ook naar uitgekeken door de grote emotionele waarde die de film met zich zal meebrengen. Dat de film overleden acteur Chadwick Boseman zou eren en het personage niet zou vervangen, was al even geweten. Maar nu geeft Marvelbaas Kevin Feige daar ook tekst en uitleg bij.

Black Panther

Black Panther is een Marvelheld die al sinds 1966 in verschillende Marvel Comics is terug te vinden. Pas in 2016 maakte het personage (en acteur Chadwick Boseman) ook zijn intrede in het Marvel Cinematic Universe in Captain America: Civil War. In 2018 volgde de eerste solofilm Black Panther. De film groeide uit tot een klassieker en heel wat mensen prezen Marvel Studios voor het in beeld brengen van de eerste zwarte superheld.

Een tweede film kon dan ook niet uitblijven. Maar nog voor de opnames voor Black Panther 2 konden beginnen, sloeg het noodlot toe. In augustus 2020 stierf acteur Chadwick Boseman aan de gevolgen van kanker, waarna Marvel Studios een andere weg moest opgaan met de superheld.

Eerbetoon

Al snel werd de beslissing gemaakt om het personage en de acteur niet te vervangen. Dat had natuurlijk de nodige invloed op het verhaal, maar gaf Marvel Studios ook de kans om het over een andere boeg te gooien. Het eerste resultaat van die grote draai zagen we laatst in de allereerste teaser van de film. Daarin staat Black Panther centraal zonder aanwezig te zijn. We zien de pijn en het verdriet van zijn geliefden, terwijl er op zoek wordt gegaan naar een opvolger.

In een recent interview met Empire Online heeft Marvelbaas Kevin Feige eindelijk meer uitleg gegeven bij de keuze om Boseman niet te vervangen. “Het was veel te vroeg om hem te recasten”, begon hij. “Normaal gezien zijn onze verhalen ver-van-mijn-bedshows, maar hier vonden we het belangrijk om het ook herkenbaar te maken. De wereld ziet nog steeds af van het afscheid van Chadwick. Dat gevoel heeft Ryan (Coogler, de regisseur, red.) in een verhaal gegoten. Er moet over gepraat worden.”

Bekijk hier de eerste teaser van Black Panther: Wakanda Forever:

Black Panther: Wakanda Forever verschijnt op 9 november in de bioscoop.

Meer
Lees meer...