‘Top Gun: Maverick’ blijft scoren en steekt ‘Avengers: Infinity War’ bijna voorbij aan Amerikaanse box-office

Nostalgie werkt en dat is nog maar eens bewezen. Na het succes van Top Gun in de jaren ’80, besloot filmmaker Joseph Kosinski om het nog eens te proberen, maar dan in de 21ste eeuw. En dat leek alles behalve een slechte zet, want Top Gun: Maverick doet het voortreffelijk aan de Amerikaanse box-office.

Het gaat nog steeds hard voor Top Gun: Maverick. De film kwam in mei uit en brak het ene record na het andere. Ondertussen zijn we drie maanden verder en is de sequel nog steeds te zien in de bioscoop. En ook daar scoort het nog steeds, want Maverick is op weg om de zesde succesvolste film aan de Amerikaanse box-office ooit te worden.

Top Gun: Maverick

Top Gun: Maverick is het langverwachte vervolg op de succesvolle Top Gun uit 1986. De nieuwe actiefilm is de meest succesvolle Tom Cruise-film ooit. In de nieuwe Top Gun-film zien we Pete “Maverick” Mitchell (Tom Cruise) terug. Hij wordt opgeroepen om een groep studenten te trainen tijdens hun opleiding als piloot.

Daar leert hij Bradley “Rooster” Bradshaw (Miles Teller) kennen. Hij is de zoon van Petes overleden collega en vriend Nick, ook wel gekend als Goose. Maverick wordt dus terug met zijn verleden geconfronteerd en moet zijn angsten en trauma’s zien door te komen. De nieuwe film gebruikt dus dezelfde succesformule als het origineel, maar uiteindelijk lijkt die na 36 jaar nog steeds te werken.

Records

Al meteen na de release brak Top Gun: Maverick heel wat records. In een maand tijd behaalde de film al een immense opbrengst van 1 miljard dollar wereldwijd, waardoor het meteen de meest succesvolle film van het jaar werd. Ook de maanden daarna bleef de film bezoekers trekken. In juli brak die het record van Titanic en werd het ook de populairste film van filmstudio Paramount Pictures ooit.

Maar dat is nog niet alles, want ook deze maand doet de film er nog een schepje bovenop. Top Gun: Maverick is namelijk op weg om de kaap van 700 miljoen euro aan de Amerikaanse box-office te halen, waarmee het Avengers: Infinity War zou voorbijsteken. Als dat lukt, dan wordt de film officieel de zesde meest succesvolle film in de Verenigde Staten ooit. De vraag is nu of Paramount Pictures daar nog een vervolg zal aan breien met een eventuele derde film.

Meer
Lees meer...