Lewis Hamilton had bijna rol als piloot in ‘Top Gun: Maverick’

Van Formule 1-piloot naar gevechtspiloot, het was Sir Lewis Hamilton bijna overkomen. De zevenvoudige wereldkampioen is namelijk gevraagd om mee te doen in de film Top Gun: Maverick van regisseur Joseph Kosinski. Hamilton speelde bijna de rol van een gevechtspiloot, maar moest door zijn drukke agenda uiteindelijk afzeggen. Toch is de Formule 1-piloot druk bezig aan een ander filmproject.

Top Gun: Maverick is zonder twijfel een van de populairste films van dit jaar. Het vervolg op de originele film uit 1986 behaalde goede scores in de bioscopen en van critici. Maar het had geen haar gescheeld of een van de piloten had er anders uitgezien. Formule 1-piloot en zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton had namelijk een rol aangeboden gekregen van acteur, en goede vriend, Tom Cruise. Uiteindelijk moest Hamilton afzeggen.

Piloot

Als Formule 1-piloot en kanshebber op de wereldtitel heb je geen tijd om mee te doen aan een film. Dat heeft Sir Lewis Hamilton vorig jaar gemerkt. De Brit was vorig jaar tot het einde in de running om zijn wereldtitel in Formule 1 te verlengen, waardoor er weinig tijd was voor andere dingen.

Een van die dingen was een kleine rol in de film Top Gun: Maverick met Tom Cruise en Miles Teller. In een recent interview met Vanity Fair vertelde Lewis Hamilton hoe teleurgesteld hij was toen hij die rol uiteindelijk moest afzeggen. “Toen ik hoorde dat er een vervolg kwam op Top Gun heb ik Tom (Cruise, red.) aangesproken”, klonk het. “Ik vroeg hem om een kleine rol en zei dat ik zelfs blij was met een rol als figurant of poetsman. Uiteindelijk mocht ik een van de gevechtspiloten spelen, maar dat ging door mijn drukke agenda dus niet door.”

Nieuwe kans

Hamilton liet dat slechte nieuws zelf aan acteur Tom Cruise en regisseur Joseph Kosinski weten. “Dat was een van de minst leuke telefoongesprekken die ik ooit heb gehad. Ik wilde het helemaal niet afzeggen”, vertelde hij nog. Toch zal Hamilton binnenkort wel zijn kans als acteur kunnen grijpen. Hij werkt namelijk samen met regisseur Kosinski en acteur Brad Pitt aan een nieuwe film rond Formule 1. Die film zou Formula heten. Waar en wanneer die film uitkomt, is niet bekend.

Meer
Lees meer...