Eerste ‘Top Gun’ vanaf augustus te zien op Netflix

Iedereen is helemaal gek van de film Top Gun: Maverick. Dat is de tweede film uit de Top Gun-franchise en kwam er 36 jaar na de allereerste. In 1986 was Tom Cruise al eens te zien als Pete “Maverick” Mitchell in de originele Top Gun. Door het succes van Maverick beslist Netflix nu om de originele film beschikbaar te maken.

De nieuwste hit in de bioscoop is de film Top Gun: Maverick. De film is een sequel op de gelijknamige film uit 1986 en ook in de nieuwe film speelt Tom Cruise de hoofdrol. Die formule bleek een succes, want Maverick behaalde namelijk al een opbrengst van meer dan 1 miljard dollar (984 miljoen euro). Daarmee is het nu al de meest succesvolle van het jaar en stak het zelfs Titanic voorbij aan de box office. Door dat succes is de originele Top Gun vanaf 1 augustus op Netflix te zien.

Top Gun

In de originele Top Gun volgen we Pete Mitchell (Tom Cruise) tijdens zijn opleiding tot toppiloot. Mitchell is een echte waaghals en wil er dus alles aan doen om de beste piloot van zijn lichting te worden. Tijdens zijn opleiding valt hij voor de charme van zijn vlieginstructeur Charlie (Kelly McGillis).

De nieuwste film Top Gun: Maverick bevat ook een aantal throwbacks naar de eerste film. Daarin is te zien hoe Nick “Goose” Bradshaw en Pete “Maverick” Mitchell beste vrienden waren. Ze vlogen samen, ze dronken samen en ze leefden samen. Tot het noodlot toesloeg. Ook dat is dus te zien in de originele film.

Netflix

Om op het succes van de nieuwe film in te spelen, zal de originele Top Gun vanaf 1 augustus te zien zijn op Netflix. Eerder stond de film al op andere streamingsites, waar het na de release van Top Gun: Maverick een enorme boost kreeg. De release op Netflix zal dus ook zonder twijfel voor hoge streamingcijfers zorgen.

Bekijk de trailer van Top Gun hier:

Meer
Lees meer...