‘Top Gun: Maverick’ is succesvolste film van het jaar

Top Gun: Maverick blijft ruim een maand na de première nog steeds volle zalen trekken. De actiefilm met Tom Cruise heeft nu al een mijlpaal bereikt: de opbrengst heeft de kaap van 1 miljard dollar overschreden. Top Gun: Maverick is hiermee de meest succesvolle film van het jaar.

De opbrengst van Top Gun: Maverick is vlot voorbij de grens van 1 miljard dollar gevlogen. Het is de eerste film die daar dit jaar in slaagt en de tweede sinds de start van de coronacrisis, na de 1,9 miljard van Spider-Man: No Way Home vorig jaar. De sequel van Top Gun uit 1986 doet het hiermee dus bijzonder goed. Zeker aangezien de film niet draait in grote landen als China en Rusland. De vorige koploper was Doctor Strange in the Multiverse of Madness, met 943 miljoen dollar.

1 miljard dollar

Top Gun: Maverick is het langverwachte vervolg op de succesvolle Top Gun uit 1986. De nieuwe actiefilm is de meest succesvolle Tom Cruise-film ooit. Maar het is meteen ook de eerste film die in 2022 de kaap van 1 miljard dollar weet te overschrijden. En dat terwijl Top Gun: Maverick nog maar een maand in de zalen draait.

De actiefilm, geregisseerd door Joseph Kosinski, is niet enkel de succesvolste titel in de carrière van Tom Cruise. Het is ook de meest winstgevende actiefilm in de geschiedenis van de filmstudio Paramount Pictures. En dit in maar liefst zo’n 15 landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Australië, Brazilië en Frankrijk. Voor Tom Cruise is dit de eerste film die over de miljardgrens gaat. Zijn succesvolste film was tot dusver de Mission: Impossible-film Fallout, die in 2018 bijna 800 miljoen dollar opbracht.

Bekijk hier de trailer van Top Gun: Maverick:

Meer
Lees meer...