Lewis Hamilton wordt mede-eigenaar van American Football-team Denver Broncos

Lewis Hamilton wordt een van de mede-eigenaars van het American Football-team Denver Broncos. De zevenvoudige wereldkampioen Formule 1 sloot zich aan bij een investeringsgroep, onder leiding van Walmart-topman Rob Walton, die later deze maand officieel het NFL-team zal overnamen voor een recordbedrag van 4,65 miljard dollar (4,47 miljard euro).

Hoewel Lewis Hamilton nog steeds actief is in de Formule 1, is de 37-jarige Brit ook al bezig met zijn leven na zijn actieve carrière. Zo is de zevenvoudige wereldkampioen zeer actief als activist, zowel voor mensenrechten, het klimaat, voor dierenrechten als in de Black Lives Matter-beweging. Hamilton is ook al producer actief in de muziek- en filmwereld en had al zijn eigen kledinglijn TOMMYXLEWIS voor Tommy Hilfiger. Met Neat Burger lanceerde hij in 2019 de eerste plant-based burgerketen en is hij een van de investeerders van het modemagazine W.

Ook in andere sporten probeert Lewis Hamilton al enige tijd zijn stempel te drukken. Zo lanceerde hij in 2020 X44 om mee te doen in het Extreme E-kampioenschap. Bij hun debuut werd zijn team meteen tweede. Recent probeerde de Brit nog samen met onder andere Martin Broughton en Serena Williams voetbalclub Chelsea te kopen. Die ploeg ging echter naar de Amerikaanse investeerder Todd Boehly voor een toenmalig recordbedrag voor een sportclub.

Walton-Penner Family Ownership Group

Dat record zal binnenkort echter verbroken worden als de Walton-Penner Family Ownership Group definitief de Denver Broncos overneemt. Zij bereikten namelijk een akkoord voor een bedrag van 4,65 miljard dollar (4,47 miljard euro) voor het American Football-team. Als volgende week op een speciale meeting in Minnesota 24 van de 32 clubeigenaars uit de NFL de overname goedkeuren, is de ploeg ook definitief van de nieuwe eigenaars.

De Walton-Penner Family Ownership Group bestaat in de eerste plaats uit Rob Walton. De 77-jarige Amerikaan is de oudste zoon van Sam Walton, oprichter van winkelketen Walmart. Daarvan was hij van 1992 tot 2015 ook voorzitter van de raad van bestuur. Forbes schat zijn fortuin op bijna 62 miljard dollar. Naast Rob Walton maken ook zijn dochter Carrie Walton Penner, zijn schoonzoon Greg Penner, Starbucks-topvrouw Mellody Hobson en voormalig Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice deel uit van van de Walton-Penner Family Ownership Group.

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton is dus officieel het zesde lid van de nieuwe eigenaarsgroep. “Hij is een kampioen en een winnaar die weet wat er nodig is om een ​​winnend team te leiden. Daarnaast is Hamilton een activist die pleit voor wereldwijde gelijkheid, ook in zijn eigen sport”, zei de nieuwe controlerende eigenaar Rob Walton in een verklaring van het team. “Met meer dan 100 raceoverwinningen wordt Lewis beschouwd als de meest succesvolle F1-coureur aller tijden. Zijn sterke geest en hoge standaard zullen een aanwinst zijn voor de eigendomsgroep en de Broncos-organisatie.”

“Ik ben heel enthousiast om lid te worden van deze fantastische groep eigenaars en deel uit te maken van het Denver Broncos-verhaal. Ik ben vereerd om met een team van wereldklasse te werken en als voorbeeld te dienen voor meer divers leiderschap bij sportclubs”, reageerde Lewis Hamilton op Twitter. Hoeveel de Britse Formule 1-kampioen investeert in de Denver Broncos is niet bekendgemaakt.

Meer
Lees meer...