17 oktober 2023: Vandaag is de dag dat Iron Man officieel sterft in het Marvel Cinematic Universe

Voor de meesten is het vandaag een normale dag, maar voor fans van Marvel is dat niet het geval. Vandaag, 17 oktober 2023, is namelijk de dag waarop Tony Stark, beter bekend als Iron Man, officieel sterft binnen het Marvel Cinematic Universe (MCU). Dat gebeurde in de film Avengers: Endgame uit 2019.

Het is ondertussen al meer dan vier jaar geleden dat we het personage Iron Man voor het laatst in een Marvelfilm aan het werk zagen. In Avengers: Endgame moesten de fans namelijk afscheid nemen Tony Stark (Robert Downey Jr.). De superheld hielp de Avengers met het verslaan van Thanos, maar kwam daarbij zelf om het leven. Die laatste Avengers-film speelde zich in de toekomst af, waardoor de sterfdatum eigenlijk pas vandaag is.

Avengers: Endgame

De film Avengers: Endgame speelt zich vijf jaar na de gebeurtenissen in Avengers: Infinity War af. In die film, uit 2018, zien we hoe slechterik Thanos er met een vingerknip voor zorgt dat de helft van de wereldbevolking letterlijk wordt gewist. Kort daarna gaan de overgebleven Avengers naar hem op zoek en vertelt Thanos hen dat de infinity stones zijn vernietigd. Daarna onthoofdt Thor hem uit woede.

Na die vijf jaar, in 2023, komt personage Scott Lang (Paul Rudd), beter bekend als Ant-Man, terug uit een andere wereld. Hij laat de andere Avengers weten dat er een manier moet bestaan om te kunnen tijdreizen en zo de stenen terug te halen en alles ongedaan te maken. Door terug in de tijd te gaan, kunnen ze uiteindelijk ook opnieuw op de hulp van alle weggevaagde superhelden rekenen.

Iron Man

Ondanks het feit dat ze Thanos uiteindelijk versloegen, vielen er toch enkele slachtoffers. Zo stierf Natasha Romanoff (Scarlett Johansson) tijdens een bezoek aan Vormir en kwam uiteindelijk dus ook Iron Man (Downey Jr.) om het leven. Hij kon namelijk de infinity gauntlet van Thanos stelen en zorgde er met een vingerknip voor dat alles terug ging naar normaal.

Jammer genoeg was de kracht van die vingerknip te sterk en stierf Tony Stark ter plaatse. Dat gebeurde nadat hij kort afscheid kon nemen van zijn vrouw Pepper (Gwyneth Paltrow) en zijn poulain Spider-Man (Tom Holland). Dat alles gebeurde dus officieel op 17 oktober 2023.

Meer
Lees meer...