Marvel brengt boek uit met volledige tijdlijn van Marvel Cinematic Universe (MCU)

Marvel komt met een leuk nieuwtje voor zijn fans. Marvel Studios: The Marvel Cinematic Universe: An Official Timeline is namelijk een verzamelboek dat een volledig overzicht biedt van de tijdlijn van het gehele Marvel Cinematic Universe (MCU). Het boek is vanaf eind oktober te koop.

Het Marvel Cinematic Universe (MCU) begon 15 jaar geleden met Iron Man, de eerste film uit Phase One van The Infinity Saga. Sindsdien zijn er in de franchise al 32 films verschenen, waaronder enkele van de meest succesvolle films ooit. Ondertussen bracht Marvel ook heel wat series uit, zowel bij ABC (onder andere Agents of S.H.I.E.L.D.), Netflix (zoals Daredevil, Jessica Jones …) als meest recent op Disney+ (zoals WandaVision, Falcon and the Winter SoldierHawkeye …). Zowel op het vlak van films als op het vlak van Disney+-series staat er de komende jaren nog heel wat op de planning.

Tijdlijn

Tussen die honderden tot zelfs duizenden uren content is het eenvoudig om het overzicht te verliezen. Marvel heeft namelijk de neiging om door de tijd te springen. Bovendien wordt er ook steeds meer met verschillende tijdlijnen gewerkt, iets wat alles nog een stuk ingewikkelder maakt.

Fans hebben doorheen de jaren al regelmatig geprobeerd om een zo volledig mogelijk overzicht te maken, maar nu heeft ook Marvel zich daar zelf aan gewaagd. “Alles is heel ingewikkeld, maar alles is ook met elkaar verbonden. Er zijn heel veel verhalen in het MCU. We hebben zoveel verhalen besproken, zoveel personages, zoveel verschillende werelden … Dit boek heeft alles”, horen we Rebecca Theodore-Vachon zeggen bij de officiële aankondiging van het boek Marvel Studios: The Marvel Cinematic Universe: An Official Timeline. Zij is samen met Anthony Breznican en Amy Ratcliffe een van drie auteurs van het indrukwekkende boek.

The Marvel Cinematic Universe: An Official Timeline bevat 344 pagina’s vol infographics, tijdlijnen en beelden uit de films en series. Het boek wordt officieel gereleaset op 24 oktober, maar kan nu al gepre-orderd worden.

Meer
Lees meer...