Robert Downey Jr.’s connectie met Elon Musk: hun relatie onder de loep genomen


In het kort

  • Robert Downey Jr. ontmoette Elon Musk in de film Iron Man 2 uit 2010.
  • Mark Fergus, scenarioschrijver van Iron Man 2, verklaarde dat Musk een inspiratie was voor het karakter van Tony Stark.
  • Downey Jr. suggereerde dat Musk zijn gedrag in het openbaar beter moet controleren en inhoud boven ambitie zou moeten stellen.

Robert Downey Jr.’s interactie met Elon Musk was kort te zien in de film “Iron Man 2” uit 2010. De scène toont Downeys personage Tony Stark die Musk ontmoet tijdens de Grand Prix van Monaco en benadrukt hun gedeelde eigenschappen van technologische genialiteit, zelfvertrouwen en impulsiviteit. Scenarioschrijver Mark Fergus heeft zelfs toegegeven dat Musk als inspiratie diende voor het karakter van Tony Stark.

Vergelijkingen uit het echte leven

Tijdens een recente podcast werd Downey ondervraagd over Musks neiging om Tony Stark in het echte leven na te doen. Hij gaf toe Musk slechts een handvol keer te hebben ontmoet. Volgens de acteur moet Musk zijn gedrag in het openbare leven beter controleren. Downey erkende wel de prestaties van Musk, maar suggereerde ook dat het bereiken van Mars als een rechtvaardiging voor bepaalde acties geen inhoud heeft.

Tony Stark als mix van Musk, Trump en Jobs

Fergus onthulde eerder dat de fictieve Tony Stark was bedacht als een mix van Musk, Donald Trump en Steve Jobs, waarbij Musks technologische bekwaamheid werd gecombineerd met het showmanschap van Trump. Musk is zelf een prominente figuur in de zakenwereld. Hij leidt bedrijven als Tesla en SpaceX en is eigenaar van X, het voormalige Twitter. Zijn openhartige karakter oogst vaak zowel lof als kritiek, waardoor hij vaak onderwerp van discussie is in Hollywoodkringen.

Kritiek van andere beroemdheden op Musk

Michael Keaton uitte onlangs kritiek op Musk en Donald Trump, waarbij hij suggereerde dat ze hun aanhangers uitbuiten zonder echt rekening met hen te houden. Een film gebaseerd op Walter Isaacson’s biografie van Elon Musk is momenteel in ontwikkeling, met het filmbedrijf A24 en regisseur Darren Aronofsky aan het roer. Robert Downey Jr. wordt genoemd als mogelijke kandidaat om Musk op het witte doek te portretteren.

Meer
Lees meer...