Ronaldo en Messi zijn broekventen vergeleken met rijkste voetballer ter wereld

Ronaldo en Messi zijn broekventen vergeleken met rijkste voetballer ter wereld

De 33-jarige Fransman Mathieu Flamini maakte zondag zijn debuut in de Spaanse voetbalcompetitie La Liga. Diep in de tweede helft mocht hij met de neo-eersteklasser Getafe CF alsnog even opdraven tegen het grote FC Barcelona van de voetbalmiljonairs Messi, Suarez, Couthino en Iniesta. Wat weinigen weten is dat niet Messi of Cristiano Ronaldo, maar Flamini de rijkste voetballer ter wereld is,

Velen zien Messi of Ronaldo als rijkste voetballer ter wereld, maar op papier is dit niet het geval. De middenvelder Famini, die bij Olympic Marseille (zijn geboortestad), Arsenal en AC Milan speelde en drie keer werd opgeroepen voor de nationale ploeg, is eigenlijk de rijkste.

Toen hij tussen 2008 en 2013 bij Milaan speelde en daar woonde, leerde de Fransman Paqquale Granata kennen. Samen richtten zij het bedrijf GF Biochemicals op.

30 miljard dollar

Het bedrijf maakt van materiaal dat uit de landbouw komt en de houtindustrie, grondstoffen voor medicatie. GF Biochemicals maakt als eerste bedrijf per wereld een product, levulinezuur genaamd, dat een natuurlijk molecuul is dat vervaardigt wordt uit biologisch afbreekbaar cosmetica, plastic en biobrandstoffen. Doordat dit molecuul voor veel chemische producten en petroleum gebruikt wordt, is de waarde van GF Biochemicals vandaag geschat op 30 miljard dollar.

De Kompany van voetballer-ondernemers

Flamini is net zoals Gerard Piqué die zich bezighoudt met zonnebrillen, vlees en videogames, Andres Iniesta die zich specialiseerde in wijn, Cristiano Ronaldo die zijn geld investeert in hotels en fitnessketens, al snel tijdens zijn carrière begonnen met een buffer te creëren voor wanneer hij te oud zou worden om nog op het veld te staan.

Ook in België treedt dit fenomeen op bij de voetballers. Kompany bijvoorbeeld, die sinds dit jaar als eerste het gezicht werd van Pepsi. Daarnaast investeerde hij ook in een Londens limousinebedrijf. Zijn sportbars Good Kompany in Brussel en Antwerpen werd dan weer niet zo een groot succes, na amper een jaar moest hij de deuren sluiten.

Het Amerikaanse magazine Forbes plaatste op zijn laatste lijst nog David Beckham als rijkste voetballer aller tijden zijn. Hij heeft een bankrekening van zo’n 600 miljoen euro. Echter, indien Flamini zijn slag thuishaalt zal de het model/voetballer een peulenschil lijken tegenover Flamini.

Gesponsorde artikelen