Rugbyspeler Andre Jin, die te zien was in ‘Physical: 100’, beschuldigd van fysiek en seksueel misbruik ex-vriendin

De Zuid-Koreaans-Amerikaanse rugbyspeler Andre Jin Coquillard is opgepakt op verdenking van fysiek en seksueel misbruik van zijn ex-vriendin. Eerder dit jaar was hij nog te zien in de Netflixreeks Physical: 100 waarin hij uitgroeide tot een van de fan favorites.

Eerder dit jaar kon je op Netflix kijken naar het tweede seizoen van Physical: 100. In de Zuid-Koreaanse realityreeks nemen verschillende mensen uit uiteenlopende achtergronden het tegen elkaar op in fysieke opdrachten. Rugbyspeler Andre Jin haalde de halve finale, maar moest daar zijn meerdere erkennen in brandweerman Hong Beom-seok en uiteindelijke winnaar crossfitter Amotti. Heel wat kijkers waren fan van de sympathiek ogende rugbyspeler, maar nu krijgen we een heel andere kant van hem te zien.

Andre Jin Coquillard

Andre Jin Coquillard heeft een Amerikaanse vader en een Zuid-Koreaanse moeder en groeide op in Seoul in Zuid-Korea. In 2020 verdedigde hij Zuid-Korea op de Olympische Spelen in Londen. Hij was toen de eerste genaturaliseerde buitenlandse speler die deel uitmaakt van het nationale team.

De meesten zullen hem echter kennen van zijn deelname aan het Netflixprogramma Physical: 100. Andre Jin was daarin een teamleader en schopte het tot in de halve finale. Daar moest hij met zijn 1,95 m squatten tegen de kleinere Amotti (1,83 m) en Hong Beom-seok (1,81 m). Dat fysieke nadeel zorgde ervoor dat hij naast een ticket voor de finale greep en zich dus tevreden moest stellen met een derde plaats.

Voor velen was Andre Jin echter een favoriet doordat hij zich doorheen de reeks toonde als een goede en sterke leider. Maar nu komt hij op een heel andere manier onder de aandacht.

Fysiek en seksueel geweld

De Zuid-Koreaanse zender MBC bracht het nieuws als eerste. Zij vertelden dat “een rugbyspeler” opgepakt was voor het fysiek en seksueel misbruiken van zijn ex-vriendin. Hoewel de rugbyspeler in de reportage niet bij naam genoemd werd en zijn gezicht geblurd werd op foto’s en video’s was het al snel duidelijk dat het ging om Andre Jin.

De rugbyspeler werd opgepakt op verdenking van fysiek, verbaal en seksueel geweld tegen zijn ex-vriendin. De twee hadden een relatie van zo’n zes maanden, die in maart van dit jaar tot een einde kwam. Vorige maand ging de ex-vriendin, toen Andre Jin een avondje weg was, nog enkele kleren terugbrengen naar zijn appartement. Maar Andre Jin kwam thuis en eiste dat ze seks met hem had. Zij weigerde, waarop hij haar begon uit te schelden en te slaan. Doordat er camera’s aanwezig zijn in het appartement, werd alles vastgelegd.

De vrouw sloot zich op een bepaald moment op in de badkamer en kon van daaruit de politie contacteren. Maar de rugbyspeler kon binnendringen in de badkamer en haar verder slaan. Daarbij vernielde hij ook haar smartphone. De dag na het incident stuurde Andre Jin nog een berichtje naar zijn ex in een poging om zichzelf buiten verdenking te zetten. Hij stuurde zo: “Ik denk dat ik je heb horen roepen, ik hoop dat alles oké is.” Het incident vond plaats op 18 juni en drie dagen later, op 21 juni, werd Andre Jin opgepakt.

Bekijk hier de reportage van MBC (in het Koreaans):

Meer
Lees meer...