‘Saltburn’: Barry Keoghan improviseerde scène op het graf

Wie Saltburn gezien heeft, weet dat er enkele – ahem – bijzondere scènes te vinden zijn in de film. Over één daarvan heeft hoofdrolspeler Barry Keoghan nu wat meer informatie gegeven. Het gaat om de scène op het graf van Felix (Jacob Elordi). Deze scène werd namelijk volledig geïmproviseerd door Barry Keoghan.

Saltburn is nu al enkele weken beschikbaar via Prime Video, dus hebben heel wat mensen de film al gezien en weten ze perfect waar we het over hebben wanneer we de speciale scènes uit de film bespreken. Eén van deze scènes stond helemaal niet in het script, maar werd verzonnen door hoofdrolspeler Barry Keoghan zelf.

Grafscène

In Saltburn volgen we Oliver (Barry Keoghan) die bevriend raakt met zijn crush Felix (Jacob Elordi) en de vakantie doorbrengt in het kasteel van zijn rijke familie. Maar het wordt allesbehalve een gewoon verblijf. Tijdens de vakantie overlijdt Felix en wordt hij begraven, waarbij Oliver een “intiem moment” beleeft met zijn graf.

In een interview met Deadline vertelt Barry Keoghan nu dat die scène niet in het script stond, maar geïmproviseerd werd. “Ik wilde zien wat het volgende was dat Oliver zou doen. Ik wilde zien wat zijn volgende level van obsessie was. Daarom wilde ik dat de camera gewoon bleef draaien. Het was niet voorbereid of gerepeteerd. Wat gebeurde, gebeurde gewoon. De scène werd in één take opgenomen en ik denk dat het juist was. Het bracht het verhaal in een stroomversnelling”, klinkt het bij de acteur.

Saltburn krijgt overwegend positieve commentaren en wordt gezien als een van de kanshebbers voor de Oscars. Al grepen Barry Keoghan en Rosamund Pike al naast de awards voor Beste Acteur en Beste Actrice in een bijrol bij de Golden Globes.

Bekijk hier nog eens de trailer voor Saltburn:

Saltburn is te bekijken via Prime Video.

Meer
Lees meer...