‘Saltburn’: Psychologische thriller met Barry Keoghan en Jacob Elordi krijgt veelbelovende teaser

Filmliefhebbers hebben opnieuw iets om naar uit te kijken. Eind dit jaar komt namelijk de nieuwste film van de bekroonde regisseur Emerald Fennell (Promising Young Woman) in de cinema. Het gaat om Saltburn, een psychologische thriller met Barry Keoghan en Jacob Elordi in de hoofdrol.

Barry Keoghan is een van de populairste acteurs van het moment. De 30-jarige Ier was in het verleden onder andere te zien in Dunkirk, Eternals en The Batman. Voor zijn rol in The Banshees Of Inisherin sleepte hij zelfs een Oscarnominatie in de wacht. Iedereen in Hollywood wil dan ook met Keoghan samenwerken, waardoor de acteur zelfs een rol in Gladiator 2 moest afwijzen.

Oliver Quick en Felix Catton

Eind november is hij wel opnieuw in de cinema te zien in Saltburn. Daarin speelt Barry Keoghan Oliver Quick, een student die moeite heeft om zijn plaats te vinden aan de Universiteit van Oxford. Dat verandert als hij de charismatische aristocraat Felix Catton, gespeeld door Euphoria-ster Jacob Elordi, leert kennen. Oliver wordt meer en meer meegezogen in de wereld van Felix, zeker als die laatste hem uitnodigt op Saltburn, het gigantische landgoed van zijn excentrieke familie.

Naast deze twee hoofdrolspelers zien we in Saltburn ook nog Rosamund Pike (Gone Girl), Richard E. Grant (Game of Thrones), Alison Oliver (Best Interests), Archie Madekwe (Gran Turismo), Carey Mulligan (Promising Young Woman), Paul Rhys (Napoleon) en Ewan Mitchell (House of the Dragon). Emerald Fennell (Promising Young Woman) nam de regie en het scenario voor haar rekening. Saltburn is geproducet door LuckyChap Entertainment van Margot Robbie en haar echtgenoot Tom Ackerley.

Bekijk hier de teaser van Saltburn:

Saltburn is vanaf 22 november te bekijken in de cinema.

Meer
Lees meer...