Bevestigd: Eternals komen terug naar het Marvel Cinematic Universe

Wat al een tijdje gedacht werd, is nu eindelijk ook officieel. De Eternals zullen in de toekomst terugkeren in het Marvel Cinematic Universe (MCU). De eerste film rond de groep kwam vorig jaar uit en werd geen groot succes. Maar toch zullen we de personages dus nog zien. Dat maakte Black Panther-producent Nate Moore bekend.

Waar en wanneer de Eternals opnieuw te zien zullen zijn, is niet bekend. Maar toch kunnen we er eindelijk écht van uitgaan dat ze zullen terugkeren. Enkele maanden geleden liet acteur Patton Oswald, die Pip speelt in de eerste film, al vallen dat er sprake zou zijn van een sequel. Maar dat nieuws werd toen nooit officieel bevestigd. Toch komt Marvelproducent Nate Moore nu met meer nieuws. We zullen meer te zien krijgen van de Eternals, al is nog niet duidelijk in welke vorm dat zal zijn.

Eternals

Eternals gaat over een groep mensen die ter wereld (of ter heelal) zijn gebracht om het volledige bestaan te beschermen. Die groep staat boven de mensheid, en heeft de gave om oorlogen te stoppen en te starten. Alleen is dat net iets waar ze zich niet mee mogen moeien. Nadat de groep dacht de laatste Deviant te hebben uitgeschakeld, duiken ze duizenden jaren later toch weer op. Dat zorgt ervoor dat de Eternals terug moeten samenkomen om de wezens te verslaan en de mensheid te redden. Al wordt ‘de wereld redden’ door iedereen anders opgevat.

De film kwam in november 2021 uit in de bioscopen, en verscheen net als Black Widow en Shang-Chi al snel op Disney+. De film werd geregisseerd door de Oscarwinnende Chloé Zhao en zorgde met acteurs Richard Madden en Kit Harington voor een kleine Game of Thronesreünie. De film werd geen groot succes en behaalde op Rotten Tomatoes maar een score van 47 procent.

Vervolg

Toch zal de groep dus nog terugkeren. Dat maakte producer Nate Moore bekend aan comicbook.com. “Ik kan er nog niet veel over vertellen, maar dit is niet het einde”, zei hij. Naast acteurs Kit Harington en Richard Madden gaat het o.a. ook over Lauren Ridloff, Gemma Chan, Angelina Jolie, Barry Keoghan en Harry Styles.

Die laatste tekende enkele maanden geleden een contract met Marvel Studios voor meerdere films. Of de groep in hun eigen film te zien zal zijn, of in een overkoepelende film zoals Avengers, is niet bekend.

(Her)bekijk de trailer van Eternals hier:

Meer
Lees meer...