‘Eternals’ krijgt vervolg en Chloé Zhao keert terug als regisseur

Er zou een vervolg op Eternals in de maak zijn. Dat maakte komiek en stemacteur Patton Oswald, waarschijnlijk per ongeluk, bekend. De acteur speelt de rol van Pip, die in de aftercreditscène naast Harry Styles‘ Eros te zien was. De kans is dus ook groot dat Eternals 2 een van de vijf Marvelfilms zal zijn waarin Styles zal meespelen.

Eternals kwam in november 2021 uit in de bioscopen, en verscheen net als Black Widow en Shang-Chi al snel op Disney+. De film werd geregisseerd door de Oscarwinnende Chloé Zhao en zorgde met acteurs als Richard Madden en Kit Harrington voor een kleine Game of Thronesreünie. De film werd geen groot succes en behaalde op Rotten Tomatoes maar een score van 47 procent. Toch zou er nu een sequel komen, dat maakte komiek Patton Oswald bekend in een recent interview met The Today Show.

Eternals

Eternals gaat over een groep mensen die ter wereld (of ter heelal) zijn gebracht om het volledige bestaan te beschermen. Die groep staat boven de mensheid, en heeft de gave om oorlogen te stoppen en te starten. Alleen is dat net iets waar ze zich niet mee mogen moeien. Nadat de groep dacht de laatste Deviant te hebben uitgeschakeld, duiken ze duizenden jaren later toch weer op. Dat zorgt ervoor dat de Eternals terug moeten samenkomen om de wezens te verslaan en de mensheid te redden. Al wordt ‘de wereld redden’ door iedereen anders opgevat.

De film wijkt sterk af van de “normale” Marvelfilms, waardoor hij niet meteen warm onthaald werd. Ook de regie van Chloé Zhao vonden velen teleurstellend. Op Rotten Tomatoes kreeg de film van de critici slechts een score van 47 procent en van het publiek 78 procent. Dat is bitter weinig voor een Marvelproject.

Sequel

Toch zou er nu een sequel in de maak zijn en zou regisseur Chloé Zhao alvast terugkeren. Dat liet komiek Patton Oswald weten tijdens de Tonight Show. Oswald was kort te zien in de aftercreditscène van Eternals, waar hij Pip de Trol speelde. Dat is de rechterhand van Eros, beter bekend als Starfox, die gespeeld wordt door Harry Styles.

Die laatste tekende vorige week een contract met Marvel Studios en zal in minstens vijf komende projecten te zien zijn. Eternals 2 is daar dus waarschijnlijk een van. “Ze hebben bekendgemaakt dat er een Eternals-sequel aankomt”, vertelde Oswald tijdens het interview. “Chloé Zhao zal terug gaan regisseren.” Dat nieuws was nog niet bekendgemaakt door Marvel Studios, dus waarschijnlijk was het niet de bedoeling dat Oswald dat zou vertellen.

Bekijk de video hier:

@todayshow Pip the Troll, aka Patton Oswalt was here to talk about #TheEternals and filming with #HarryStyles. #todayshow #3rdhourtoday ♬ original sound – TODAY Show
Meer
Lees meer...