Left Right
scrollTop top

Samsung-gebruikers opgelet: je gsm stuurt mogelijk achter je rug foto’s uit je galerij naar je contacten


Samsung-gebruikers opgelet: je gsm stuurt mogelijk achter je rug foto’s uit je galerij naar je contacten

Wie een Samsung Galaxy S9+ heeft, past maar beter op met de foto’s die hij of zij op z’n gsm laat staan. Verschillende gebruikers hebben namelijk laten weten dat hun smartphone willekeurige foto’s naar hun contacten stuurt. Samsung is deze zaak nu aan het onderzoeken.

Je hebt waarschijnlijk heel wat foto’s op je gsm staan, maar stel je eens voor dat je toestel willekeurige foto’s naar willekeurige contacten stuurt. Dat valt mee wanneer je vriendin een foto van je kat ontvangt, maar er zijn natuurlijk ernstigere mogelijkheden. Zo heb je ongetwijfeld wel een paar foto’s staan waarvan je liever niet zou hebben dat ze in de foute handen, bijvoorbeeld die van je baas, terechtkomen. Maar voor wie een Samsung Galaxy S9+ heeft, zou deze angst weleens werkelijkheid kunnen worden.

Random foto’s

Een gebruiker van de Samsung Galaxy S9+ vertelde op Reddit hoe zijn volledige fotorol zonder zijn medeweten verzonden werd naar zijn vriendin. “Vannacht rond half 3 heeft mijn gsm mijn volledige fotogalerij verzonden naar mijn vriendin via sms, maar hier was niets van te zien in mijn outbox, maar wel op die van mijn operator. Hoe is dit mogelijk?”

Een andere gebruiker trad hem al snel bij. “De gsm van mijn vrouw heeft gisteren hetzelfde gedaan en de mijne de nacht ervoor.” Hij gaf vervolgens een mogelijke verklaring. “Ik denk dat het te maken heeft met de Samsung sms-app, die op dit moment geüpdatet wordt.”

Niet in België

Samsung heeft ondertussen gereageerd op deze klachten. In een statement aan onze redactie laat het weten dat ze op de hoogte zijn van de problemen en dat mensen in België zich geen zorgen hoeven te maken.

“We zijn op de hoogte van de posts op Reddit”, klinkt het. “De technische teams in Zuid-Korea en de Verenigde Staten onderzoeken het voorval. Het gaat om klanten van een operator in de Verenigde Staten. Er zijn in andere landen geen vergelijkbare meldingen gemaakt. Ook niet in Nederland en België. Onze technische teams zetten hun onderzoek voort om de oorzaak te achterhalen.”

Wie een Samsung Galaxy S9+ heeft, kan dus voorlopig op beide oren slapen. Maar een keertje door je fotorol gaan en de meest gênante of pikante foto’s verwijderen, kan natuurlijk nooit kwaad.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899