Samsung heeft een batterij gemaakt voor je smartphone die volledig oplaadt in 12 minuten

Samsung heeft een batterij gemaakt voor je smartphone die volledig oplaadt in 12 minuten

Samsung heeft misschien wel de oplossing voor de batterij van je smartphone ontwikkelt. Hun researchteam heeft namelijk een techniek gemaakt die ervoor zou zorgen dat de batterij van je smartphone langer meegaat en vijf keer zo snel oplaadt. Al is het wel nog niet voor direct.

‘Graphene ball’ heet de techniek die Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT), het onderzoeksteam van smartphoneproducent Samsung, twee weken geleden heeft beschreven in het wetenschappelijke tijdschrift Nature. Vandaag heeft Samsung meer uitleg gegeven bij die ontdekking.

Hun techniek zou er in toekomst voor moeten zorgen dat batterijen van bijvoorbeeld smartphones 45 procent langer meegaan en vijf keer zo snel opladen. Recente modellen kunnen met de huidige technologie van fast charging vaak in ongeveer één uur tijd volledig worden opgeladen. Dat zou dus teruggebracht worden tot 12 minuten.

De bevindingen van Samsung zijn momenteel wel nog heel theoretisch. Het zal dus nog wel even zal duren voor we ook effectief zo snel onze smartphone kunnen opladen. Maar het is wel een interessante ontdekking om de komende jaren te volgen. Hetzelfde systeem zou namelijk ook in elektrische auto’s kunnen toegepast worden.

Gesponsorde artikelen