Samsung moet 460 miljoen euro aan Apple betalen omdat ze het design van de iPhone gestolen hebben

Samsung moet 460 miljoen euro aan Apple betalen omdat ze het design van de iPhone gestolen hebben

Samsung moet 539 miljoen dollar of 460 miljoen euro aan Apple betalen voor het nabootsen van het design van de iPhone. Dat heeft een federale rechtbank in San José, in de Amerikaanse staat Californië besloten na een proces over patenten. Het is niet de eerste keer dat Samsung een patentenproces verliest van Apple.

De Zuid-Koreaanse techgigant Samsung werd in 2012 al veroordeeld tot het betalen van een geldsom van 399 miljoen dollar aan Apple. Dit keer moet Samsung 539 miljoen dollar of 460 miljoen euro betalen. Apple had één miljard dollar geëist en Samsung had gesuggereerd om 28 miljoen dollar te betalen.

De rechter in San José oordeelde dat Samsung vijf patenten van de iPhone geschonden had toen het in 2010 en 2011 zelf smartphones met Android besturing op de markt bracht.

Symbolische overwinning

In de hoofdkwartieren van Apple heerst er feestvreugde en hebben ze het over “een symbolische zege”: “In deze zaak ging het altijd om meer dan geld. Apple heeft met de iPhone een smartphonerevolutie teweeggebracht. We geloven erg in de waarde van ontwerp en onze teams werken onvermoeibaar om innovatieve producten te creëren.” Dat meldt persbureau Bloomberg.

Bij Samsung daarentegen hangen er donderwolken: “We zullen al onze mogelijkheden overwegen om een uitkomst te bekomen die creativiteit en vrije concurrentie voor alle bedrijven en consumenten niet hindert.” John Quinn, de advocaat van Samsung, beweert dat de rechter zich voor dit vonnis “niet gebaseerd heeft op bewijzen”. Quinn zegt dat Samsung bezwaar zal aantekenen in juridische documenten.

Gesponsorde artikelen