Opvallende, gigantische schoenen ‘Big Red Boots’ gaan viraal

De modewereld is al enkele weken in de ban van een wel heel opvallend paar schoenen. Het gaat om de zogenaamde ‘Big Red Boots’ van het modemerk MSCHF. De schoenen zien er exact uit zoals de naam doet vermoeden. Het gaat namelijk om gigantische, felrode, cartoonachtige laarzen.

Het streetwearmerk/kunstcollectief MSCHF schuwt een beetje controverse niet. Zo maakten ze twee jaar geleden exclusieve “Satan-sneakers” voor Lil Nas X. Het ging toen om Nike Air Max 97-schoenen met een druppel echt mensenbloed in. Nike kon daar echter niet mee lachen en diende een klacht in.

Big Red Boot

Nu heeft MSCHF dus opnieuw een bijzonder paar schoenen uitgebracht onder de naam ‘Big Red Boot‘. De schoenen zijn gebaseerd op het cartoonfiguurtje Astro Boy, al wordt dat om auteursrechterlijke redenen niet letterlijk gezegd. “De Big Red Boot is een realisatie van een specifiek soort cartoonachtige abstractie van een schoen”, legt Daniel Greenberg, medeoprichter van MSCHF, uit aan de website Highsnobiety.

“In de tekenfilmwereld werkt representatie met gereduceerde informatie om onmiddellijk een object te impliceren in plaats van het letterlijk af te beelden. De Big Red Boot werkt volgens een soortgelijk principe, waar het een absurde, vereenvoudigde vorm is die het idee van “BOOT” overbrengt zonder zich al te veel zorgen te maken veel over de bijzonderheden. Vanuit een technisch perspectief verlegt de BRB de grenzen van zijn single-mold-shell-ontwerp, simpelweg omdat het erg groot is. Het is gemaakt met een materiaal en proces van veel hogere kwaliteit dan bijvoorbeeld een regenlaars of andere dunne, goedkope laarzen”, gaat hij verder.

350 dollar

De Big Red Boot is officieel verkrijgbaar via de website van MSCHF vanaf donderdag 16 februari om 17 uur Belgische tijd. De schoenen kosten 350 dollar (zo’n 350 euro). Het is voorlopig niet bekend of de schoenen ook naar België zullen geleverd worden.

In afwachting van de officiële release kregen heel wat bekende sterren al een paar van de Big Red Boot toegestuurd. Daardoor duiken ze de laatste tijd al regelmatig ergens op. Zo droeg NBA-ster Shai Gilgeous-Alexander ze recent naar een wedstrijd, trad Coi Leroy ermee op en waren ze zelfs te zien tijdens de WWE. Op sociale media zijn er nog heel wat meer foto’s en filmpjes te zien van de opvallende schoenen.

Kijk hier naar foto’s en video’s van de Big Red Boot:

Meer
Lees meer...